Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

DOFE Turul Iroda2017. március 21. | Közlemény

 

Újabb nagyszabású projektbe kezdett a Turulmadár Ifjúsági Iroda, amely a nemzetközi- és az országos The Duke Of Edinburgh Award szervezet támogatásával valósul meg 2017 és 2019 között, a speciális projektek kategóriában. A három évig tartó projekt célja az ifjúságfejlesztő és tehetséggondozó jellegű DOFE program kiterjesztése megyei szintre, valamint magyar nyelvre való adaptálása, a program anyagainak teljes fordítása.

 

Az említett információs csomagok, dokumentumok jelenleg nem érhetőek el magyar nyelven, így fontos célkitűzésünk, hogy az oktatók, fiatalok anyanyelvükön sajátíthassák el a program alapjait. Az idei évben Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen bővül a DOFE program, az elkövetkezendő évben pedig Baróton és Kovásznán szeretnénk bevezetni.

Az 1956-ban Nagy-Britanniában indított Edinburgh Hercege Nemzetközi Díj) The Duke of Edinburgh’s Award programot Fülöp, Edinburgh hercege, II. Erzsébet királynő férje alapította, Kurt Hahn német oktatóval és John Hunt lorddal, az első sikeres Everest-expedíció vezetőjével közösen. A program alternatív képzésből áll, 14 és 24 év közötti fiataloknak. Célja az életre való nevelés. A képzés során négy területen vállalhatnak részt a programra jelentkezők: önkéntesség, fizikai képzés, személyi képességek fejlesztése, illetve kaland. Mindezeket három szinten végezhetik el: bronz, ezüst és arany. A programban résztvevő fiatalokat önkéntes DOFE mentorok segítik, illetve koordinálják. A program fővédnőke Romániánban Margit Főhercegnő, Háromszéken Gróf Gregor Roy Chowdhury-Mikes és Gróf Alexander Roy Chowdhury-Mikes, Zabola.

Első lépésben, március 18-án nyolc új mentor képzése valósult meg az iroda programjai keretében, az országos alapítvány képzőivel, illetve megkezdődött a programcsomag magyar nyelvre történő fordítása, illetve kezdetét veszi a fiatalok képzése - fejlesztése. Következő lépésben Kézdivásárhelyen kerül sor a mentor képzésre, ahová várjuk érdeklődő felnőttek jelentkezését. További információk a www.turuliroda.ro, és a info [KUKAC] turuliroda [PONT] ro email címen kaphatók.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.