Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

in memoriam Bartok Bela2017. március 25. | Helyszín: Árkosi Kulturális Központ

 

Az Árkosi Kulturális Központ, 2017. március 25-én, szombaton 17 órától, a sepsiszentgyörgyi Bastion-ház koncerttermében rendkívüli emlékhangversenyt szervez Bartók Béla (1881. március 25. – 1945. szeptember 26.), a nagy zeneszerző tiszteletére.

Előadó: Munkácsi Dóra zongoraművész (Kolozsvár)
Műsorvezető: Stan Katalin zenekritikus.

 

Műsoron:
Domenico Scarlatti

- Szonáta L. 366
- Szonáta L. 135

Claude Debussy

- Reflets dans l’eau

Bartók Béla

- Válogatás a Gyermekeknek c. sorozatból  Szonatina BB. 69
- Hat román tánc BB. 68
- Szvít op. 14
- Tizenöt magyar parasztdal  BB. 79
- Improvizációk magyar parasztdalokra BB. 83

 

A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén, Olt utca 6 sz. naponta 9-15 óra között (tel: 0267 373 652).
Egy jegy ára 10 lej.


Munkácsi Dóra (szül. 1986) zongoraművész Nagyváradon kezdte tanulmányait, Fekete Erzsébet irányításával. A művészeti líceum elvégzése után Kolozsvárott folytatta zenei képzését, ahol 2011-ben szerezte meg mesteri diplomáját, Adriana Bera osztályában. 2012 óta a jászvásári George Enescu Egyetem doktorandusza. Számos verseny díjazottja, mint például a bukaresti Balassi Intézet Magyar Zene Fesztiváljának első helyezettje (2011), a kolozsvári Mozart verseny második helyezettje (2006, 2007), a szegedi Bartók Béla verseny különdíjasa (2010) stb. Bordos Nagy Kingával kamarazene kategóriában harmadik helyezést ért el 2016-ban a bukaresti Suzana Szörényi nemzetközi versenyen, valamint a Balassi Intézet Magyar Zene Fesztiválján is. Olyan neves pedagógusok mesterkurzusain vett részt, mint Dana Borsan, Némethy Attila, Rohmann Imre, Kocsis Zoltán, Gulyás Márta, Cordelia Höfer, Robert Levin, Jean Francois Antonioli. 2010-ben Erasmus-ösztöndíjjal a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián tanult, Réti Balázs osztályában. 2011 és 2014 között a nagyváradi és a jászvásári egyetemek tanára volt. Rendszeresen fellép belföldön és külföldön egyaránt. 2015-ben elnyerte a Communitas alapítvány által meghirdetett ösztöndíjat, aminek segítségével egy országon belüli koncertkörúttal népszerűsíthette a magyar zenét (Bartók Béla műveire összpontosítva).

 

Ecaterina Stan zenekritikus a Radio România Muzical zenei szerkesztője volt nyugdíjazásáig. Az Árkosi Kulturális Központ (ÁKK) megalakulása óta (1990) együttműködik a központtal. Sok, az ÁKK által rendezett kamarazene koncert producere és moderátora. A romániai zenei élet jelentős személyisége. Több fiatal zenészgenerációt indított útjára az ország zeneiskoláiból és az akadémiákról.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.