Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Joemberek probafoto 022017. április 3, 6., 9., | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

 

Az M Studio április 3-án, hétfőn 12 órától Jóemberek c. előadását játssza Bezsán Noémi rendezésében. Április 6-án, csütörtökön 19 órától A Jó, a Rossz és a K**va anyád c. előadást mutatják be Fehér Ferenc rendezésében. A társulat ismét műsorra tűzi nagysikerű Kampf c. előadását (rendező-koreográfus: Fehér Ferenc), melyet április 9-én, vasárnap 19 órától lehet megtekinteni.

 

Az előadások helyszíne a Háromszék Táncstúdió. Érvényesek az Ábel bérletek, helyet foglalni, jegyet vásárolni a Kulturális Szervezőirodában (tel. 0267-312104) és a www.biletmaster.ro oldalon lehet.

 

Joemberek probafoto 02Jóemberek

Az előadás Bezsán Noémi fiatal koreográfus első közös munkája a társulattal, aki nagy kihívásként élte meg, hogy az általa képviselt mozgásvilágot összhangba hozza az M Studio színészeinek eddigi tapasztalataival. Az előadás megalkotására Mihail Bulgakov A Mester és Margarita című regényének egyik alapgondolata inspirálta, mely szerint „Rossz ember nincs a világon.” Minden ember jó, senki sem rossz, csak boldogtalan, az előadás magja és kiindulópontja ezen egyszerű kijelentés köré épül – fogalmazott a rendező a társulat sajtótájékoztatóján.

Bővebben>> 

 

 

JoRossz fotoBarabasZsolt 02Jó, a Rossz és a K**va anyád

A produkció Fehér Ferenc harmadik rendezése a társulatnál, a KAMPF és a Személyazonosság c. előadások sikerét követően nagy örömükre szolgált, hogy a rendező újra elfogadta meghívásukat – ismertette az együttműködés körülményeit Márton Imola művészeti vezető a társulat sajtótájékoztatóján. Fehér Ferenc megjegyezte, hogy a kortárs tánc területén westernt nem állítottak még színpadra, éppen ezért jelentett kihívást a western műfaji sajátosságait mozgásszínházi nyelvre lefordítani.

Bővebben>>

 

 

KAMPF foto JakabLorant 02Kampf

Fehér Ferenc, budapesti Lábán Rudolf- és Hevesi Sándor-díjas koreográfus rendezésében jött létre az évad utolsó bemutatója az M Studiónál. Fehér Ferenc első alkalommal rendez erdélyi társulatnál, magyarországi előadásai számos nemzetközi színházfesztiválon nagy sikerrel szerepelnek. A rendező-koreográfus állandó alkotótársa Kovácsovics Dávid zeneszerző, fénytervező, akihez ez alkalommal Bocskai Gyopár jelmeztervező társult.

 

Az előadás címe KAMPF, melynek jelentése: harc, azaz protokolláris küzdelem a ranglétrán való felfelé jutásért. Ebben a küzdelemben nincs jutalom, csak mindennapi, folyton változó játszmák, melyekkel mindannyian szembesülünk. Az előadás a kortárs tánc nyelvét használva, játékos formában jeleníti meg hétköznapi vívódásainkat, gúnyolódással, hatalmi játszmákkal szembeni kiszolgáltatottságunkat. Bárki lehet megalázott, az óriásokból is válhatnak kisemberek – ám, a rendező elképzelésében, e harcot célszerűbb játékként, jókedvűen felfogni.

Bővebben>>

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.