Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Bothazi Maria Tein Teahaz Bod Peter Megyei Konyvtar2017. április 24. | Helyszín: Tein Teaház

 

Az idei Szent György Napok kulturális rendezvénysorozatának keretében, a Bod Péter Megyei Könyvtár társszervezésében, 2017. április 24-én, hétfőn, 18 órától, a sepsiszentgyörgyi Tein Teaházban, Boldogság juszt is a kié? címmel könyvbemutatóra és beszélgetésre kerül sor Botházi Mária kolozsvári íróval, publicistával. Beszélgetőtársa: Csinta Samu újságíró, szakíró.

 

 

Könyvébe (Boldogság juszt is a tiéd – Koinónia Kiadó, Kolozsvár, 2016) az erdélyi hétköznapokra, a honi lét valóságára közelítő írásait gyűjtötte egybe a szerző. A női szemszöget felvillantó, gyakran sajátosan „női témákat”, a „milyen ma nőként élni Erdélyben” kérdéskörét taglaló tárcák, glosszák a Transindexen és az Erdélyi Naplóban jelentek meg. A szerző hangja és ábrázolásmódja egyedi. Olyan világot teremt, amely összetéveszthetetlen másokéval, miközben a magyar karcolatirodalom hagyományát is felidézi. Ebben a szövegvilágban fontos szerepe van az őszinteségnek, barátságnak, játéknak, humornak, s nem utolsó sorban a közösségnek (hagyományos értékek nem hagyományos környezetben). Az írások témája tulajdonképpen a mindennapi élet, de annak élményei, eseményei és konfliktusai sajátosan, egyedien válnak mindennapiakká.

 

 Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01  Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01  Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01
 Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01  Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01  Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01
 Bothazi Maria Sepsiszentgyorgy 01   


Botházi Mária (Székelyudvarhely, 1977): író, publicista.

2001-ben végzett a Babeş–Bolyai Tudományegyetem újságírás szakán. Napi- és hetilapos, valamint online szerkesztőként és publicistaként dolgozott tizenöt éven át a Krónika napilap kultúrrovatánál, a Transindexnél és az Erdélyi Naplónál. A Vitályos Ildikó színésznővel készített életinterjú-kötete 2005-ben, a kolozsvári Polis kiadónál jelent meg. A Me.dok médiatudományi folyóirat alapítója és szerkesztője, tevékenységéért 2008-ban a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete is díjazza. 2013-ban védi meg doktori értekezését, amelyben az 1989 utáni átmeneti időszak erdélyi sajtójával, bővebben a Korunk folyóirattal foglalkozik, ennek nyomán jelenik meg 2015-ben az Ábel Kiadónál Átmenetek. A harmadik Korunk rendszerváltó tíz éve című munkája. 2005-től a BBTE újságírás szakának oktatója, sokak által olvasott, követett tárcáit, karcolatait, publicisztikáit jelenleg a Főtér portál közli.

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom