Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

civek logo2017. május 3. | Közlemény

 

Civil feljelentésre a Kovászna megyei tanács leállíttatta a már beindult pályáztatási folyamatot, és megváltoztatta a korábbi gyakorlatot: a civil szervezetek csak román nyelvű űrlapot vehetnek igénybe pályázataikhoz. Korábban kétnyelvű űrlapok álltak rendelkezésre, a feljelentés a magyar nyelv használatát támadta meg.

 

Felhívás civil szervezetekhez a pályázatok magyar nyelven megírására!

Arra kérem a civil szervezeteket, írják meg pályázataikat magyar nyelven. Sőt, a cigányok cigány nyelven, a szászok német nyelven, az olaszok olasz  nyelven... mindenki a saját nyelvén, mert ehhez jogunk van. EU tagországként használjuk Brüsszel gyakorlatát, ahol 14 európai nyelv van hivatalosan forgalomban egy intézményrendszeren belül, nem sajnálva rá se pénzt, se fáradságot, hogy megoldják.

 

Aki a 21. században nem érti a hely szellemét és idők szavát, az nem méltó arra, hogy közöttünk éljen. A hivatalos képviselőink pedig tegyenek azért, hogy ami papíron van, az gyakorlattá váljon. Különben miről szól közel harminc év küzdelme jogainkért, ha 2017-ben Háromszéken magyarként nem pályázhatok magyar nyelven olyan forrásokra, amelyekre adóimból befizettem?

 

A társadalom mi vagyunk, a szabályokat mi alkotjuk és nem fordítva. Döntse  el mindenki, hogyan kíván élni és aszerint cselekedjen. Ezen múlik, hogy jól érezzük-e magunkat itthon, a mindennapokban, vagy sem. Nem utolsósorban, ez határozza meg azt is, hogy a fiataljaink látnak-e maguk előtt élhető jövőt, vagy elkedvetelníti őket a sorozatos önfeladás, kudarc, amit megtapasztalnak maguk körül.


Bereczki Kinga,

a Civilek Háromszékért Szövetség elnöke

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.