Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

virag2017. május 26. | Helyszín: Székely Nemzeti Múzeum

 

Május 26-án, csütörtökön a Székely Nemzeti Múzeum régészeti gyűjteményéből kerül közszemlére a idei ötödik hónap műtárgya. A uzoni Béldi-Mikes kastély felújítása keretében történő, 2016-ban megkezdett régészeti feltárás során került elő az a tárgy, amelyet a látogatók reggel kilenc és este kilenc óra között tekinthetnek meg.

 

Ugyanezen a napon este kilencig látogatható ingyenesen A székelykaputól a törülközőig. Szinte Gábor gyűjtései című időszakos kiállítás is, amely a Sepsikőröspatakról származó Szinte Gábor (1855-1914) rajztanár, gyűjtő, fényképész, rajzoló hagyatékát mutatja be.

 

* * *

 

Szinte Gabor Szekely Nemzeti Muzeum 02Ingyenes belépés sepsikőrőspataki és kálnoki látogatóknak a Szinte Gábor-kiállításra


A budapesti Néprajzi Múzeum A székelykaputól a törülközőig című kiállításának ad otthont a Székely Nemzeti Múzeum.

 

A sepsikőröspataki Szinte Gábor (1855-1914) rajztanár, gyűjtő, fényképész, rajzoló hagyatékát bemutató tárlat július 20-ig látogatható, a neves szakember származására való tekintettel  a zárás idejéig a múzeum ingyenes belépéssel kedveskedik minden sepsikőröspataki, illetve kálnoki lakosnak, érvényes személyazonossági felmutatása esetén. A tiszteletjegyek tulajdonosai között július 21-én néprajzi vonatkozású kiadványokat sorsolnak ki.

 

Bővebben a kiállításról, illetve nyitvatartásról a múzeum honlapján, a www.sznm.ro oldalon tájékozódhatnak.

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.