Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szentes Sepsiszentgyorgy 02Június 2-án a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum illetve a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatainak 9 éve működő alkotói kapcsolatát egy együttműködési megállapodással és testvériskolai partnerséggel pecsételte meg a két intézmény.

Az ünnepi esemény annak a június 1- 5. között, Szentesen zajló tapasztalatcserének a része, amelyet a magyarországi Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul! programja tett lehetővé. A program jó lehetőségnek bizonyult, hogy a két intézmény drámatagozatos diákjai újra együtt dolgozhassanak és készüljenek fel a Nemzeti Összetartozás ünnepre.

 

Szentes Sepsiszentgyorgy 03A program elsődleges célja a magyar-magyar kapcsolatok építése, a személyes kapcsolatok kialakítása, elmélyítése által, amely a 80 fiatal számára leginkább a szakmai tapasztalatcserén, a közös műhelyfoglalkozásokon és próbákon teljesedik ki. A szakmai programok mellett, a diákok részt vettek a Kossuth Téren tartott, az iskolák által kezdeményezett ünnepségen, ahol közösen emelték magasba a 150 méter hosszú székely illetve magyar zászlót. A több napon át tartó szakmai és ünnepi programokat magába foglaló projekt az ópusztaszeri kirándulással zárul. A projektet Szebeni Zoltán és Doma Andrea szentesi tanárok, valamint Fazakas Misi, Mucha Oszkár, Prezsmer Boglárka és Ilisescu Edinda sepsiszentgyörgyi szakemberek irányították.


Szentes Sepsiszentgyorgy 01A két intézmény kapcsolata kilenc évre nyúlik vissza, amikor az Osonó Színházműhely közvetítése által, a két iskola drámatagozata elkezdte első közös projektjeit. A Határtalanul! program első részére március 11. és 15. között Sepsiszentgyörgyön került sor, amikor a sepsiszentgyörgyi drámások a szentesi diákokat látták vendégül.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.