Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2017 07 04 zSempol12017. július6. | Helyszín: Szimpla


Július 6-án, napra pontosan tíz éve alakult meg a sZempöl együttes, amely az erdélyi zenei szcéna egyik legtehetségesebb, sajátos zenei világot képviselő bandája. A zenekar, egy jammelést követően spontán módon szerveződött 10 évvel ezelőtt a sepsiszentgyörgyi Szimplában, így a születésnapi koncertet az időközben újonnan megnyílt Szimplában tartják csütörtökön este kilenc órától.

 

 

2017 07 04 zSempol

A sZempöl zenéjében a fő cél a hangulatok és az energiák szabadon áramlása: a zenét nem önálló médiumként kezelik, nem a technikai és a megszokott formai megoldásokon van hangsúly. Meghatározó a teatralitás, a játékosság. Nincs két egyforma hangzás, szabadon mászkálnak a stílusok között, de összeköti őket a zene mögötti tartalom. A zenekar tagjainak „polgári foglalkozásából" (van köztük filmrendező, színész, bábszínész) adódik, hogy zenéjük konceptuálisan nem marad meg a hagyományos zenei gondolkodás és struktúrák keretei között, hanem tágabb értelmezést nyer. Egyedi műfaji meghatározásuk a balkán-teatro-disco, három nyelven, magyarul, románul és angolul írják dalaikat. Pillanatok alatt képesek táncra perdíteni a legmakacsabb közönséget is, koncertjeiken mindig létrejön egy olyan örömállapot, mely összekapcsolja az embereket, felejthetetlen közösségi élményt nyújtva. A csapatban két vj is helyet kapott, akik élő vetítéseket illetve mappinget használnak, ezáltal olyan audiovizuális eseménnyé alakítva a koncerteket, mely egyedülállónak mondható Erdélyben. A csapat zsúfolt hónapot tud maga mögött, most érkeztek haza a torockói Double Rise-ról, de felléptek a kolozsvári Jazz in the Park és a bukaresti Cișmigiu parkban tartott fesztiválokon is.

 

Zenéltek már a Szigeten és a TIFF-en, de szívesen fellépnek klubokban is, legfontosabb a közönség és a csapat között kialakuló energia. Azt vallják semmit sem és mindent komolyan kell venni a koncertjeiken.

 

A július 6-ai sepsiszentgyörgyi koncerten a régi tagok közül jelen lesz Bakk David László és Kovács Sándor-Hunor. Továbbá egy-két meglepetésvendégre is lehet számítani.  


Az együttes tagjai: Bocsárdi Magor: ének, hegedű, trombita; Ferencz Áron: dob, perkúció; Gáspár Álmos: gitár, doromb; Kónya Ütő Bence (küb_beat): elektronika, sampler, billentyűk, vokál; Páll Gecse Ákos (Beast): scratch, hang effektek, vokál; Vitályos Lehel: basszusgitár; Bitai Csanád: mix; Rancz András: visual, mapping, fények.

 

A Városimázs Iroda közleménye, fotók: Szabó Hunor, Jazz in the Park.

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.