Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

finn vandorcikusz sepsiszentgyorgy2017. július 9. | Helyszín: Főtér

 

A tavaly indított Családi nap sorozat idei első kiadására július 9-én, vasárnap 17 órától kerül sor Sepsiszentgyörgy főterén, egy igazán különleges meghívottal, egy finn vándorcirkusszal. Az artisták Az álarc mögött című performansszal és egy interaktív játékkal várják az érdeklődőket. A foglalkozás során a résztvevők elsajátíthatják a zsonglőrködés és óriásbuborékozás titkait. A program a Közösségi részvétel éve programsorozat része.

 

A finnországi független cirkuszi társulat második éve látogat hazánkba. Céljuk felkeresni az országban élő települések kisebbségeit, roma közösségeit, árvaházait és a fogyatékkal élőket, hogy előadásaik és foglalkozásaik révén új színt vigyenek a gyerekek hétköznapjaiba. A társulat további célja bemutatni és megtanítani a gyerekeknek azokat az ügyességi játékokat, amelyek fejlesztik a problémamegoldó készségüket és a mozgáskoordinációjukat. Mindehhez persze egy kis bátorságra és erőre van szükség. A résztvevők ezáltal megtapasztalhatják, hogy a cirkuszi mutatványok olyan különleges élményt nyújtanak, amelyeket hasznosítani tudnak majd szabadidejükben, baráti és családi környezetükben.


A cirkuszi társulat a héten Csipkésben tartott interaktív játékokat, a napokban felkeresi az őrkői, kőröspataki és árapataki kisebbségi közösségeket, vasárnap pedig Sepsiszentgyörgy központjában várja az érdeklődőket.

 

A Karaván 2017 nevet viselő körút támogatója a Finn Kulturális Alapítvány. Az esemény a Közösségi részvétel éve keretében valósul meg a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében. A városnapi gyermekprogramok népszerűsége adta tavaly a Családi nap ötletét a szervezőknek. A nyári rendezvénysorozat idén is folytatódik, azzal a céllal, hogy felnőtt és gyerek együtt alkosson és játsszon Sepsiszentgyörgy főterén. (A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.