Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szekelyfoldi Fotobiennale 2017Hargita, Kovászna és Maros Megyék Tanácsai, a Kovászna Megyei Művelődési Központ és Hargita Megyei Kulturális Központ harmadik alkalommal hirdeti meg a Székelyföldi Fotóbiennálét. Az esemény védnökei a Romániai Fotóművészek Szövetsége (AAFR) és a Magyar Fotóművészek Világszövetsége.

 


A III. Székelyföldi Fotóbiennálé célja a külföldi és a székelyföldi fotósok szakmai megmérettetése. A harmadik kiadáson  kiemelt fontosságot kapnak a székelyföldi fotóklubok is, amelyek egy közös tárlaton mutatkoznak be, az I. Székelyföldi Fotóklubok Szemléjén.


A pályázatra életkortól és foglalkozástól függetlenül, bárki nevezhet,  kivételt képeznek a szervezők és a zsűri tagjai.

 

A szervezők három meghatározott kategóriában várják a fényképeket:
A: Open/Szabad téma – Az A kategóriában 1-3 képpel lehet nevezni, minden fotómódosítás engedélyezve van.
B: Mozgás (sorozat) –  A B kategóriában fotósorozattal (minimum 2, maximum 5 fotó) lehet nevezni. A fényképek a mozgás dinamikáját, energiáját és lendületét kell kifejezzék.
C: Kenyér – A C kategóriában 1-3 képpel lehet nevezni . A fénykép a kenyér tágabb értelemben vett tematikájával kell összefüggésben legyen.

 

Az elmúlt két kiadáshoz képest idén nincs benevezési díj és a jelentkezés körülményei is egyszerűsödtek kissé. A Fotó Biennálé honlapján (www.fotobiennale.ro) a Nevezés menüpontnál lehet regisztrálni, majd ugyanott feltölteni digitális vagy digitalizált felvételként, *jpg formátumban az alkotásokat. A képek beérkezésének határideje 2017. szeptember 20-a, 23 óra 59 perc.


A pályaműveket szakmai zsűri fogja értékelni, a zsűri elnöke Ádám Gyula, további tagok pedig: Eifert János A.FIAP - EsFIAP – Magyarország, Eugen Negrea AFIAP - Bukarest - a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke (AAFR), Louis Guermond – Franciaország, Tordai László Ede AFIAP – Marosvásárhely.


A zsűri által beválogatott munkákból keménykötésű katalógus készül, amelyből a beválogatott fotók szerzői tiszteletpéldányt kapnak. A dobogósok pedig emellett pénzjutalomban is részesülnek minden kategória első helyezettje 660 eruróval, a második 440-nel, a harmadik pedig 220 euróval gazdagodik majd.


A kiállításra bejutó képek nagyítását a szervezők vállalják. A kiállítás 2017. október 14-én nyílik meg Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti kiállítótermében, ezt megelőzően sor kerül a díjátadó ünnepségre is a Tamási Áron Színház nagytermében.


Az eseménnyel kapcsolatos további, friss információkat a Fotó Biennálé weboldalán (www.fotobiennale.ro), illetve facebookoldalán (www.facebook.com/photobiennial) találhatnak, amelyek folyamatosan bővülnek.

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.