Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Banffy menes Kiallitas Sepsiszentgyorgy2017. augusztus 7. | Helyszín: Lábas Ház

 

„A varázslatos Bánffy ménes” címmel nyílik kiállítás a sepsiszentgyörgyi Lábas Házban, 2017. augusztus 7-én, 17 órakor. A kiállítás a sepsiszentgyörgyi Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja és a Sepsiszentgyörgyi Polgármesteri Hivatal szervezésében jött létre.

 

A kiállítást megnyitja: Nagy Zoltán Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának oktatási -és kulturális irodájának vezetője, Szebeni Zsuzsa a kiállítás kurátora.
Az esemény házigazdája: Marton Lichtfusz Katalin

Egy varázslatos ménesnek szeretne ez a kiállítás emléket állítani, egy olyan ménesnek, amelynek a történelem vihara nyomán mára írmagja sem maradt. Emiatt tartom mindennél fontosabbnak, hogy a ménes emlékezete a lehető legrészletesebben fennmaradjon. Hogy eljöhessen az idő,  ahogy az istálló-épület is kezdi visszanyerni hajdani szépségét, lassan ismét akár hajdanában a feketekávét fel lehet szolgálni, és talán eljöhet az az idő, amikor újra paták zaja is felverheti a bonchidai patkóudvar csendjét.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.