Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

CAMP Generic Poster A3 FINAL2017. augusztus 21.  – 26. | Sepsiszentgyörgy

 

Nemzetközi mozgásművészeti és kortárstánc tábor veszi kezdetét augusztus 21-én, hétfőn Sepsiszentgyörgyön. Az egy héten át tartó rendezvénysorozat több mint harminc óra workshopot foglal magában, amelyet hazai és nemzetközi szinten elismert koreográfusok tartanak a tábor résztvevőinek. Emellett minden nap sor kerül utcai performanszokra, live actekre, szabadtéri filmvetítésekre, de zenei események és szakmai beszélgetések is szerepelnek a programban. A workshopok kivételével az összes rendezvény ingyenes és nyilvános.

 

 


CAMP Program Poster 164x260 FINALA CAMP – Kortárs Mozgásművészeti Platform egy teljesen egyedi kezdeményezés Romániában és idén először kerül megszervezésre Sepsiszentgyörgyön. A tábornak  hetven résztvevője lesz, Romániából és külföldről egyaránt, akik három csoportba leosztva (haladó, középhaladó és kezdő) vesznek részt a különböző kortárstánc és mozgásművészeti techikákat oktató koreográfusok workshopjain. Meghívott koreográfusok és táncoktatók: Stela Stefou (GR), Arcadie Rusu (RO), Ioana Marchidan (RO), Ladjánszki Márta (HU), Dabóczi Dávid (RO), Góbi Rita (HU), Rusu Andor (HU), Andreea Gavriliu (RO), Luiza Zan (RO), Bordás Attila (RO).  A workshopok a Székley Mikó Kollégium tornatermében, a Nicolae Colan Általános Iskola tornatermében  és a Puskás Tivadar Szakközépiskolában zajlanak majd, egy délelőtti két és fél órás és egy délutáni két és fél órás blokkban. A hat nap során mindegyik oktató dolgozik mindegyik csoporttal, így a tábor résztvevői egy átfogó betekintést nyerhetnek a kortárs tánc és mozgásművészet jelenlegi trendjeibe, technikáiba.


Az oktatási tevékenységen túl a hét folyamán minden oktató bemutat majd egy szabadtéri performanszot, amelyre az esti órákban a főtér különböző pontjain kerül majd sor. Hétfőn este 8 órától Arcadie Rusu és Ioana Marchidan Lenyomatok (Amprente) című táncelőadását láthatjuk a  Mihály Viteazul téren, kedden ugyancsak 8 órától Stella Stefou görögországi táncos légi balett performanszára kerül sor. Szerdán a Magyarországról érkező táncos és koreográfuspáros Ladjánszki Márta és Varga Zsolt mutatja be Duett című táncelőadását a Tein Teaház teraszán, csütörtökön fél héttől Bezsan Noémi és Dabóczi Dávid közös performaszát tekinthetjük meg a főtéren, majd Luiza Zan és MC Slowmotion koncertjén vehetünk részt a Szimpla-kertben. Pénteken este 8-tól Dabóczi Dávid mutat be szólóprodukciót, szombaton este fél 7-től Andreea Gavriliu, majd 8-tól Góbi Rita egyéni előadásait tekintheti meg az érdeklődő közönség. Emellett minden este sor kerül szabadtéri filmvetítésre, ez hétfőn, kedden és szerdán a főtéren fog zajlani, csütörtökön és pénteken a Szimpla kertben. Ezt a programot a szervezők kimondottan a nagyközönségnek szervezik, mivel a kortárstánc különböző híres képviselőit és trendjeit bemutató táncfilmek levetítésével és az ezt követő beszélgetéssel az a céljuk, hogy a mozgásművészet világát közelebb hozzák az érdeklődő közönséghez. A filmek felkonferálása és az ezt követő beszélgetések román nyelven fognak zajlani de a tábor nemzetközi jellegére való tekintettel lesz angol nyelvű szinkrontolmácsolás. Kiemelésre érdemes program még a tábor utolsó napján 18 órától a főtéren bemutatásra kerülő Flashmob, amelyen a közös munka lezárásaként a tábor összes résztvevője és oktatója részt vesz.


A  tábor Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/106291476701560/?ref=br_rs.


A CAMP szervezője a Kónya Ádám Művelődési Ház (Sepsiszentgyörgy). Partnerei: Tangaj Dance Collectiv, DllFilms, M Stúdió, Linotip-Független Koreográfiai Központ,  BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival), Famous Art, Szimpla Kert, Tein Teaház.

 

CAMP – Kortárs Mozgásművészeti Platform
PROGRAM

 

2017. augusztus 21., hétfő

10:30 – 13:00 – Workshopok

16:00 – 18:30 – Workshopok

20:00 – 21:00 – Lenyomatok (Amprente) – Arcadie Rusu & Ioana Marchidan táncperformasza // Mihály Viteazul tér

21:00 – 22:00 – Szabadtéri filmvetítésPina Baush & Wuppertal Tanztheather: Cafe Müller // Főtér

 

2017. augusztus 22., kedd

10:30 – 13:00 – Workshopok

16:00 – 18:30 – Workshopok

20:00 – 21:00 – Légi balett performanszStella Stefou (GR) // Főtér

21:00 – 22:00 – Szabadtéri filmvetítésTangaj Dance Collective , 1. rész (Nemzetközi táncfilm válogatás / BIDFF) // Főtér

 

2017. augusztus 23., szerda

10:30 – 13:00 – Workshopok

16:00 – 18:30 – Workshopok

20:00 – 21:00 – Duett Ladjánszki Márta (HU) & Varga Zsolt (HU) táncperformansza // Tein Teaház terasza

21:00 – 22:00 – Szabadtéri filmvetítésTangaj Dance Collective , 2. rész (Nemzetközi táncfilm válogatás / BIDFF) // Főtér

 

2017. augusztus 24., csütörtök

10:30 – 13:00 – Flashmob-workshop

16:00 – 18:30 – Flashmob-workshop

18:30 – 19:00 – Dabóczi Dávid (RO) & Bezsán Noémi (RO) táncperformansza // Főtér

20:00 – 21:00 – Úrban Jazz Koncert Luiza Zan & MC Slowmotion (& Sax) // Szimpla kert

21:00 – 22:00 – Szabadtéri filmvetítésFrenák Pál & Frenák Pál Társulat: A fiúk // Szimpla kert

 

2017. augusztus 25., péntek

10:30 – 13:00 – Workshopok

16:00 – 18:30 – Workshopok

20:00 – 21:00 – Rusu Andor táncperformansza // Főtér

21:00 – 22:00 – Szabadtéri filmvetítésAndreea Gavriliu & M Stúdió: Tavaszi áldozat // Szimpla kert

 

2017. augusztus 26., szombat

10:30 – 13:00 – Workshopok

18:00 – 18:30 – Flashmob – Főtér

18:30 – 19:00 – Andreea Gavriliu táncperformansza // Főtér

20:00 – 21:00 – Tátika (Snapdargon) – Góbi Rita táncperformansza // Főtér

 

* * *

 

2017. augusztus 21., hétfő

Lenyomatok (Amprente) – Arcadie Rusu & Ioana Marchidan táncperformasza

 

 

* * *

 

2017. augusztus 22., kedd

Légi balett performanszStella Stefou (GR)

 

* * *

 

2017. augusztus 23., szerda

Duett Ladjánszki Márta (HU) & Varga Zsolt (HU) táncperformansza

 

* * *

 

2017. augusztus 24., csütörtök

Dabóczi Dávid (RO) & Bezsán Noémi (RO) táncperformansza

 

 * * *

 

2017. augusztus 26., szombat

Flashmob

 

2017. augusztus 26., szombat

Andreea Gavriliu (RO) táncperformansza

 

2017. augusztus 26., szombat

Góbi Rita (HU) táncperformansza

 

 

Lezajlott az első CAMP Sepsiszentgyörgyön

 

2017. augusztus 21.  – 26. között a kortárstánccé és a mozgásművészeté volt a főszerep Sepsiszentgyörgyön. Az első alkalommal megszervezett CAMP-en (Kortárs Mozgásművészeti Platform) több mint nyolcvan hazai és külföldi táncos, illetve kortárstánc iránt érdeklődő amatőr vett részt. Három országból tíz oktató tartott mintegy harminc órányi műhelyfoglalkozást, ezen kívül utcai és beltéri performanszokra, szólóelőadásokra, szabadtéri filmvetítésekre és dzsesszkoncertre is sor került.

 

A tábornak Románia minden régiójából volt résztvevője, de Magyarországról, sőt Görögországból is érkeztek az eseményre. A workshopokat hazai és nemzetközi szinten elismert táncosok és oktatók tartották, név szerint Stela Stefou (GR), Arcadie Rusu (RO), Ioana Marchidan (RO), Ladjánszki Márta (HU), Dabóczi Dávid (RO), Góbi Rita (HU), Rusu Andor (HU), Andreea Gavriliu (RO), Luiza Zan (RO), Bordás Attila (RO). A hat nap során mindegyik oktató dolgozott mindegyik csoporttal, így a résztvevők átfogó betekintést nyerhettek a kortárs tánc és mozgásművészet jelenlegi trendjeibe, technikáiba.

Az oktatási tevékenységen túl a hét folyamán minden oktató bemutatott egy performanszot, amelyre az esti órákban a főtér különböző pontjain, illetve a Tamási Áron Színház előcsarnokában került sor. Hétfőn Arcadie Rusu és Ioana Marchidan Lenyomatok (Amprente)című táncelőadását láthattuk, kedden Stella Stefou görögországi táncos mutatott be légibalett-performanszot, szerdán a magyarországról érkező koreográfus-páros, Ladjánszki Márta és Varaga Zsolt Duett című szabadtéri performanszát követhettük figyelemmel. Csütörtökön Bezsan Noémi és Dabóczi Dávid közös performaszát tekinthettük meg a színház előcsarnokában, pénteken Dabóci Dávid mutatott be szólóprodukciót, szombaton pedig Andreea Gavriliu és Góbi Rita egyéni performanszait nézhettük meg a főtéren. Emellett minden este sor került szabadtéri filmvetítésre, a hét első három napján a főtéri nagy kivetítőn, csütörtökön és pénteken a Szimpla kertben. Itt zajlott pénteken az M-Stúdió közönségtalálkozója is a Tavaszi áldozat című produkciójuk levetítése kapcsán. A szombati nap egyik leglátványosabb mozzanata a főtéren bemutatott FLASHMOB volt, amelyen az egyhetes munka lezárásaként a tábor összes táncosa részt vett.

 

A CAMP művészeti vezetője, Bordás Attila szerint a tábor célkitűzése egy szakami találkozási pont kialakítása volt, és egyben egy országos szintű szakmai űr kitöltése, hiszen hasonló jellegű kezdeményezés Romániában még nem létezik.


„Úgy gondolom, és a visszajelzések is azt erősítik, hogy erre a kezdeményezésre nagy szükség volt. Ez az első kiadás nemcsak hogy eleget tett a résztvevők elvárásainak, hanem jóval felül is múlta azokat, és ennek nagyon örülünk. Jövőre már Bulgáriából, Csehországból és Szerbiából is várunk résztvevőket. “ – nyilatkozta.


A CAMP szervezője a Kónya Ádám Művelődési Ház (Sepsiszentgyörgy) volt. Partnerei: Tangaj Dance Collectiv, DllFilms, M Stúdió, Linotip – Független Koreográfiai Központ, BIDFF (Bucharest International Dance Film Festival), Famous Art, Szimpla Kert, Tein Teaház, Tamási Áron Színház, Tone Troopers Audiovizuális Egyesület, Székely Mikó Kollégium, Plugor Sándor Művészeti Líceum, Puskás Tivadar Szakközépiskola, Nicolae Colan Általános Iskola, Mamut Copy, Vizualtas Studio.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.