Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osono Dramatabor Sepsiszentgyorgy 4A társulat által már hetedik alkalommal megszervezett nemzetközi drámatábor augusztus 21. és 26. között zajlott. Az idei alkotótábor Keleti István rendező- pedagógusnak, a magyarországi amatőr színjátszás mozgatórúgójának, a Szkéné színház egyik alapítójának állított emléket, aki 90 évvel ezelőtt, 1927-ben született.

A kökösi tábor mottóját is a színésznevelői munkásságáról híres Keleti egyik gondolata adta: „A színház csak ürügy.” Ebből kiindulva, a tábor impulzusként szolgálhatott a 23 erdélyi illetve magyarországi fiatal számára, akik a színház, a játék ürügyén kerülhettek közelebb önmaguk jobb és teljesebb megismeréséhez.

 

 

A tábor, amelyben Budapestről, Veresegyházáról, Vácról, Városlődről, Gyöngyösről, Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről, Négyfaluból, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Sepsibodokról és Gidófalváról vettek részt fiatalok, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, valamint a kökösi Polgármesteri Hivatal és a Gábor Áron Általános Iskola partnerségével jött létre. Az egy héten át zajló szakmai program keretén belül a résztvevők számára két csoportban folytak a foglalkozások: a színház-szakmai csoport tagjai Mucha Oszkár, az Osonó színészének irányításával, míg a személyiségfejlesztő- önismereti csoportban résztvevők Fazakas Misi rendező- drámatanár vezetésével ismerkedhettek önmagukkal és a színházzal. A napi két műhelyfoglalkozás mellett, az intenzív tábor minden reggel a kitartást erősítő tornával és a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló napindítóval indult, este pedig színházi előadások vetítésére és beszélgetésekre került sor.

 

A tábor célja egy olyan helyzet megteremtése volt, amely a drámajáték és a színház eszközei által egy intenzív létezés, a kommunikáció valamint a közös gondolkodás és alkotás megtapasztalására sarkallja a résztvevőket. A színházi-, oktatási- és szociális projekteket létrehozó független társulat eddig 70 drámatábort szervezett úgy fiatalok, mint felnőttek számára.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.