Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Elmenypedagogia Turu Iroda 01A Turulmadár Ifjúsági Iroda csapata élménypedagógiai képzést szervezett Bikfalván, melyben Orbán Imola, a kézdivásárhelyi Bóbita Egyesület és Értékpont Pedagógiai Műhely alapítója működött közre.

 

 

A kétnapos képzés során a tapasztalati tanulással és élménypedagógiai módszerekkel ismerkedtek a résztvevők. A tréning módszerekre alapozott hétvége játékba öltöztetett módszereket kínált, azzal a céllal, hogy a tanult nem formális pedagógiai elemeket az iroda programjainak oktatói és mentorai beépítsék saját tevékenységeikbe, ezáltal élmény alapú tanulást és minőségi tudást kínálva a résztvevők számára. A képzés továbbá hozzájárult a jelenlévők egyéni és készségbeli fejlődéséhez is.

 

 

Elmenypedagogia Turu Iroda 03Az egyéni és csapatépítő játékok kitértek a csapatösszetételre, csoportdinamikára, az empátia fejlesztésére és a helyes helyzetfelismerésre, -kezelésre. A képzésen, együtt vettek részt a Berde Mózsa Kör, a Tandem Kerékpáriskola oktatói, valamint a YEP+ és DOFE mentorok, összesen 24 fő. A nagycsoportos képzés után a jelenlévőknek lehetőségük volt külön csoportokba is beszélgetni arról, hogy hol tart az általuk vezetett program, illetve új célirányokat, újításokat és javaslatokat is megfogalmaztak a programok fejlesztése céljából.

 

Elmenypedagogia Turu Iroda 02A Berde Mózsa Kör oktatói a program vidékre való kibővítéséről, az új tanév tervéről, tematikus tevékenységeiről, valamint az élménypedagógiai feladatok tevékenységekbe való átültetéséről egyeztettek. A YEP+ csapat a hamarosan megszervezésre kerülő Önkéntes Kupa vetélkedő szervezésével foglalkozott, míg a DOFE mentorok kiscsoportos tevékenysége a helyzetfelmérésre alapozódott. A Tandem Kerékpáriskola oktatói az új csoport oktatásának folyamatát tervezték meg és a programba felmerülő újításokat fogalmazták meg. A képzést közös értékelő zárta, amelyről elmondhatjuk: mindenki számára pozitív, jó hangulatú és hasznos ismeretekkel szolgáló hétvége volt.

 

A képzés támogatói: Communitas Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megyei Sport és Ifjúsági Igazgatóság, és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.