Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

tiff Sepsiszentgyorgy2017. szeptember 12 – 13. | Helyszín: Szabadság tér

 

Idén is megérkezik a TIFF Karaván Sepsiszentgyörgyre. Tíz hazai város után, szeptember 12 – 13-án, este 21.00 órai kezdettel kerül sor az ország leghíresebb filmes rendezvényének, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválnak a szabadtéri vetítéseire a város központjában, a Szabadság téren. A részvétel díjtalan.

 

A sepsiszentgyörgyi ajánlat két filmet tartalmaz, amely a TIFF hivatalos válogatásából származik. Első este az Isten bocsásson meg nekünk című spanyol alkotást láthatják a nézők, amely az idei fesztivál hivatalos zárófilmje volt, és több ezer néző előtt vetítették. Rodrigo Sorogoyen legújabb nagyjátékfilmje egy izgalmas thriller, amelynek központjában két rendőr áll, akik egy madridi sorozatgyilkos után nyomoznak. Ám, ahogy a történek kibontakozik, rájövünk, a nyomozás nem csak a gyilkosról és annak motivációjáról szól.


Második este, szeptember 13-án a TIFF nyertes filmjeiből kerül egy vetítésre. Az óra (Glory) című bolgár-görög, humorral telített filmdráma Bulgáriában játszódik és a hazai nézők számára ismerős élethelyzeteket és szituációkat mutat meg. Egy vasúti munkás több millió lévát talál a síneken, amit becsületesen át is ad a rendőrségnek, ám a jutalma nem egészen az, amit elképzelnénk.
A részvétel mindkét vetítésen díjtalan.

 

Program

Szeptember 12., kedd
Isten bocsásson meg nekünk / Que Dios nos perdone (r. Rodrigo Sorogoyen) | Spanyolország, 124’
2011, Madrid. Zarándokok tömege várja a Pápa látogatását. Két rendőrt egy rettenetes sorozatgyilkosság felderítésére küldenek, de a nyomozási módszerek nem sokban különböznek a gyilkos eszközeitől… Sokszorosan kitüntetett alkotás, hatszorosan Goya-díjra jelölt film.

 

Szeptember 13., szerda
Gloria / Az óra
(r. Kristina Grozeva, Petar Valchanov) | Bulgária, Görögország, 101’
Egy vasúti munkás, Tzanko Petrov több millió lévát talál a síneken és az egészet átadja a rendőrségnek. Az állam kitünteti, és egy új karórával jutalmazza tettét, de az óra hamarosan elromlik. Ugyanakkor, a Közlekedési Minisztérium munkatársa véletlenül elveszíti Petrov régi óráját, amelyet a ceremónián kér kölcsön tőle. Innen indul Petrov kétségbeesett küzdelme, hogy visszaszerezze az óráját és a méltóságát. A 2017-es TIFF-en a zsűri dicséretét nyerte.

 

* * *

 

Nyolcadik kiadásánál tart a TIFF karaván, amely a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál legátfogóbb saját projektje, több mint 30.000 nézővel 2016-ban, akik július és szeptember között szabadtéri vetítéseken követték a tavalyi év felhozatalát.

 

Részletek: www.tiff.ro și www.facebook.com/caravanatiff.

 

* * *


A TIFF Filmkaraván a Transilvania Filmfesztivál Egyesület projektje, amelyet az Europa Cinemas és az Országos Filmművészeti Intézet támogat.
További támogatók: Staropramen, UPC, Romgaz
Társszervezők: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kónya Ádám Művelődési Ház
Médiapartnerek: Europa FM, Zile și nopți
Monitoring partner: mediaTRUST

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.