Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

budapesticsapat1A magyarországi Nemzeti Kulturális Alap Színházművészeti Kollégiuma résztámogatásával az Osonó szeptember 18. és 22. között, egy komplex színházi program részeként, több tréninget tart olyan budapesti iskolákban, ahol fontosnak tartják a társulat sajátos, színházon keresztül történő nevelési módszereit és azoknak alkalmazását valamint hatását.

 

Az Osonó két tagja – Fazakas Misi és Mucha Oszkár – által vezetett színházi nevelési, önismereti- és személyiségfejlesztő műhelyfoglalkozások célja a résztvevő fiatal szociális érzékenységének mélyítése, így a foglalkozások által olyan társadalmi, szociális problémák és sorsok kapnak hangot, amelyek közös gondolkodásra ösztönzik a résztvevőket, így járulva hozzá a válaszok és megoldások megközelítéséhez illetve megtalálásához, elősegítve az erősebb és összetartóbb közösségek kialakulását.

 

budapestiahogyanA színházi- nevelés projekt keretén belül, a társulat olyan intézményekbe látogat el, ahová visszahívták műhelyfoglalkozásokat tartani, de mindezek mellett az Osonó új iskolákat is bekapcsol a projektbe, így az esemény partnerei a Zöld Kakas Líceum, Nándorfejérvári úti Szakkollégium, Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola, Kozma Lajos Faipari Szakgimnázium és a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium.

 

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott Osonó Színházműhely a színház, oktatás és szociális projektek kulcsszavakra építi fel tevékenységét. Ennek jegyében az idén összesen 42 előadást tartott, 60 műhelyfoglalkozást és 6 drámatábort szervezett, és mindeddig 3 kontinens 25 országában vezetett közösségépítő, csapatfejlesztő, önismereti és szakmai műhelyfoglalkozásokat, hiszen a társulat számára fontosak azok az oktatási- színházi formák, amely által az emberek közötti interakció, találkozás és párbeszéd megteremthető. A jövő héten zajló foglalkozások a családon belüli, az iskolán belüli és a fiatalok közötti viszonyrendszert járják körbe.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.