Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Csillagosveny HTE foto 1 Henning Janos2017. szeptember 25. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

 

A székelység eredettörténetét dolgozza fel a tánc nyelvén Orza Calin rendező-koreográfus a Háromszék Táncegyüttes új produkciójában. A Csillagösvény népe c. előadást szeptember 25-én mutatják be Sepsiszentgyörgyön.

 

 

Az Orza Calin rendezésében és koreográfiájában készülő előadás a Székely Vágtán júliusban bemutatott megaprodukció átdolgozott, színháztermi változata. Az előadás a Háromszék Táncegyüttes és az M Studio közös produkciójaként kerül színpadra, ihletadója pedig a Demeter János által megálmodott és Kövi Arthur Bálint zeneszerző által megkoponált A csillagösvény népe c. zenemű.


Őseink szervesen éltek a teremtett világban, istentudatú, nyíltszívű, életerős népként. Ezt őrzik meséink, regéink, énekeink, imádságaink, a Föld, a Nap, a Hold, a Csillagok és a Tejút. Tágabb környezetünk, a földi lét színterei, a keleti puszták, a Kárpát-medence, benne Székelyföld mind-mind szakrális szálláshelyeink, amelyek éltetik, táplálják a velük szoros kapcsolatot tartókat. Mindezek megidézéséhez tekintetünket fölfele, a csillagösvényig emeljük.” – fogalmaznak az alkotók.


A bemutatóra szeptember 25-én, hétfőn 19 órától kerül sor a Háromszék Táncstúdióban, az előadás megtekinthető továbbá szeptember 26-án, 27-én és 28-án is, 19 órától. Jegyek a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában kaphatók.

 

Fotók: © Henning János

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.