Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bod Peter Megyei Konyvtar2017. szeptember 29. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

Gyerekrajz-kiállítással és japán papírszínáz-bemutatóval zárja a Bod Péter Megyei Könyvtár E’mesevár című, kisiskolásoknak szóló könyvtár- és mesenépszerűsítő programját. A rendezvényen, melyre 2017. szeptember 29-én, pénteken 11 órától kerül sor a könyvtár Gábor Áron termében, Hollanda Andrea, az Olvasószolgálat vezetője bemutatja a programot, megnyitja a résztvevő gyermekek rajzaiból álló kiállítást, és sor kerül egy – ugyancsak a gyerekrajzokat felhasználó – japán papírszínház-bemutatóra is. A kiállítás 2017. október 6-ig tekinthető meg a Gábor Áron teremben.

 

 

Az E’mesevár – hárompróbás mesenépszerűsítő program kisiskolásoknak ötlete az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár munkatársától, Luzsi Margó könyvtárostól és mesemondótól származik; Egerben 2016-ban bonyolították le, majd szakmai továbbképzés keretében közkinccsé tették.


A Bod Péter Megyei Könyvtár munkatársai átvették és a hazai viszonyokra alkalmazták az E’mesevár próbáit és foglalkozásait, 2017 májusától pedig három fordulóban, a könyvtárban és az iskolákban egyaránt megszervezték a programot.

 

A fordulók a következők voltak:
- 1. Az osztályok ellátogattak a könyvtárba, ahol meghallgattak egy mesét, majd játékos foglalkozáson vettek részt.
- 2. A könyvtárból kikölcsönzött meséskönyvből az osztály tanulói választottak egy mesét, amelyet a könyvtáros felolvasott, majd szabadon választott technikával megjelenítették (dramatizálás, ajánló írása, rejtvény készítése, tánccal, zenével, verssel történő előadás stb.).
- 3. Az osztály újra ellátogatott a könyvtárba, ahol meghallgattak egy mesét, majd kamishibait, japán papírszínházat készítettek a mese alapján.

 

A gyerekek körében népszerűnek bizonyult programba hét iskolából tizenhárom I-IV. osztály kapcsolódott be, tizenegy osztály Sepsiszentgyörgyről (Váradi József Általános Iskola, Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Székely Mikó Kollégium, Református Kollégium, Nicolae Colan Általános Iskola) illetve egy-egy osztály az uzoni és a dálnoki iskolákból.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.