Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

banyavaksag2Október 12-én 20 órakor, az 5. FESTin pe Bulevard kortárs színházi találkozó keretén belül lesz látható a Bányavakság című koprodukció. Az Osonó Színházműhely és az Andrei Mureșanu Színház közös, román és magyar nyelvű előadását az Odeon Színház Stúdió termében, magyar és román feliratozással láthatja a közönség. A Nottara Színház által október 7- 18. között megszervezett fesztiválra összesen 8 ország 39 előadását hívták meg.

 

banyavaksag5A marosvásárhelyi szerző trilógiájának második része, a Bányavakság egy keserű komédia a székelyföldi település, a név nélküli falu közösségének vakságáról. A szereplők a szétesés utolsó lépcsőfokán léteznek, ahol már az emberek elveszítik az identitásukat és emberségüket. Ezek a szereplők nem egy betegség miatt vakultak meg, hanem a szegénység, a torz ambíciók és titkok miatt. A túlélésért való küzdelem működteti őket, ezért úgy élnek, mint valami vakok: úgy szavaznak, mint a vakok, úgy tesznek, mintha nem látnák a nővér fájdalmát vagy a lány eltévelyedését, ahogy azt az ürességet sem, amit a fakitermelő maffia hagyott maga után. Megvakította őket az interetnikus vakság, és nem látják, hogy apránként elhal, felszámolódik az egész falu.

 

Rendező: Catinca Drăgănescu

Társrendező: Fazakas Misi

Szereplők: Virgil Aioanei, Elena Popa, Sebastian Marina, Claudia Ardelean, Ion Fiscuteanu JR., Mucha Oszkár, Benyhe Bernát, Fekete Kata, Hegyi Kincső, Péter Izolda

Zenész: Csibi Szabolcs

Díszlettervező: Wegroszta László

Koreográfus: Ivácson László

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.