Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Operettest plakat2017. október 24. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

A Magyar Operett Napja alkalmából és tiszteletére előadóestre kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében, 2017. október 24-én, kedden 18 órától, a házigazda intézmény és a Háromszéki Mikes Kelemen Egyesület szervezésében. Fellépők: Dézsi Erika (szoprán), Mocanu-Prezsmer Erika (mezzoszoprán), Barabás Lajos-Zsolt (tenor). Zongorán kísér: Lőfi Gellért.

 

 Műsoron:

- Kálmán Imre – Csárdáskirálynő (Szilvia belépője; Egy a szívem, egy a párom; Te rongyos élet; A jányok, a jányok…; Álom, álom, édes álom)

- Lehár Ferenc – Cigányszerelem (Messze a nagy erdő)

- Lehár Ferenc – Marica grófnő (Ringó vállú csengeri violám)

- Szirmai Albert – Mágnás Miska (Cintányéros cudar világ)

- Kacsó Pongrác – János Vitéz, daljáték (Egy rózsaszál)

- Huszka Jenő – Erzsébet, daljáték (Délibábos Hortobágyon)

- Márkus Albert – Meseautó, hangosfilm (Meseautó).

 

Október 24-ét, Kálmán Imre születésnapját 2002-ben – születésének 120. évfordulóján – nyilvánították a Magyar Operett Napjává. Ezen a napon hunyt el 1948-ban egy másik híres magyar operettszerző, Lehár Ferenc.

A belépőjegy ára 10 lej, elővételben október 17-től, keddtől lehet vásárolni a Városi Kulturális Szervezőirodában és a Nyugdíjasok Önsegélyző Pénztárában (Gábor Áron u. 1. sz.), az előadás napján pedig a Bod Péter Megyei Könyvtárban is. A helyek száma korlátozott.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.