Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Nepi mestersegek vetelkedoje facebook 02A Kovászna Megyei Művelődési Központ megyei szintű vetélkedőt hirdet V-VIII. osztályos diákoknak, amelyre a jelentkezési határidő november 13., 12:00 óra.
A vetélkedő célja a Kovászna megyében létező népi mesterségek népszerűsítése és helyi értékként való tudatosítása, különösen a fiatalok körében.

 

A fődíj egy 1000 euró értékű vásárlási utalvány a DEPO cég jóvoltából, amely egy vidéki településen kiválasztott mesterségen belül egy vagy több mester műhelyének felszerelésére is fordítható. Emellett a Megyei Művelődési Központtól az első díjas csapat a választott mesterség népszerűsítésére háromezer lej értékű szóróanyagot, valamint a második helyezett értékes könyvcsomagot nyer az iskolájának. Az első három helyezést elérő csapat tagjai pedig egy ötnapos, népi mesterségekről szóló táborban vehetnek részt 2018 nyarán a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban.


Az egy hónapos vetélkedő alatt 4 próbát kell kiállni a benevezett csapatoknak, az egyikre egy egész hónapjuk van, a többi feladatot pedig hetenként kapják meg. A megoldásokat írásos, képes, digitális dokumentációk formájában kell a szakmai zsűrinek továbbítani. A döntőre december 19-én, kedden kerül sor Sepsiszentgyörgyön. A zsűri tagjai: D. Haszmann Orsolya muzeológus, a csernátoni Haszmann Pál Múzeum vezetője, Dr. Kinda István néprajzkutató, a Székely Nemzeti Múzeum munkatársa és Vargyasi Levente, fotográfus, dokumentumfilmkészítő szakember, a Kovászna Megyei Művelődési Központ munkatársa.


A vetélkedőre városi vagy vidékik iskolákból egyaránt jelentkezhetnek csapatok, amelynek hat diákból és egy tanárból kell állnia. A nevezéshez szükséges a csapatnév, a csapatvezető tanár neve, elérhetőségei (telefonszám, e-mail cím), a csapattagok neve, osztálya és egy általuk készített rövid leírás, amelyben leírják, hogy az általuk választott vidéki településen milyen hagyományos népi mesterségek léteznek, azok közül melyiket és miért képviselik. (Két vagy több csapat nem választhatja ugyanazon települést.)


Iratkozni a  elektronikus postacímre küldött digitális  levéllel vagy személyesen lehet a Művelődési Központ székhelyén, Szabadság tér 2 szám alatt, naponta 9-16 óra között. Az iratkozás csak a visszaigazolást követően kapott beiktatási szám alapján érvényes!


A vetélkedővel kapcsolatos bővebb információk megtalálhatók a www.kultkov.ro honlapon vagy az intézmény facebookoldalán.


A vetélkedő ötletgazdája és lebonyolítója a Kovászna Megyei  Művelődési Központ, amelynek fenntartója Kovászna Megye Tanácsa, főtámogatók a DEPO építőipari és barkács üzletlánc, valamint a Haszmann Pál Múzeum, médiapartner pedig a Háromszék Napilap.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.