Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Flow2 Sepsiszentgyorgy 20172017. november 22-26. között kerül megrendezésre a Flow Nemzetközi Mozgásszínházi Fesztivál második kiadása, amelynek keretén belül öt vendégelőadásra, az M Studio új produkciójának bemutatójára, fotókiállításra valamint közönségtalálkozókra is sor kerül.

 


A fesztivál idei kiadásán olyan értékteremtő előadások lesznek láthatók, amelyek betekintést nyújtanak a kortárs európai tánc- és mozgásszínház különböző irányzataiba. Az öt napos fesztivál keretében Sepsiszentgyörgyön játszik az athéni Onassis Cultural Centre, a Frenák Pál Társulat, a Gergye Krisztián Társulat valamint Fehér Ferenc.


A fesztivált Nagy József fotókiállítása nyitja meg november 22-én, 17:30-tól a MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótérben. Nagy Józsefet, mint meghatározó színházi alkotót, koreográfust ismerheti a közönség, ezúttal egy régi szenvedélyének, a fotográfiának ad teret a fesztivál, amely „állandóan elkíséri” alkotómunkájában.


MStudio To R probafotoA kiállításmegnyitót követően kerül sor az M Studio legújabb produkciójának, a To_R c. előadásnak bemutatójára 19 órától a Háromszék Táncstúdióban. Az előadás rendező-koreográfusa a nemzetközi sikereknek és elismerésnek örvendő Frenák Pál, aki először dolgozik a társulattal. (fotó: © M Studio)

 

 

 

FrenakPalTarsulat faUNFrenakPalTarsulat LUTTE 067Frenák Pál a kortárs európai táncéletben radikálisan új stílust hozott a maga dinamikus mozgásvilágával, újfajta érzékenységével, a verbális üzeneteken túlmutató kifejezési formáival. 1989-ben alapította első együttesét Franciaországban, majd a Compagnie Pal Frenak-ot fiatal magyar táncosokkal kibővítve párizsi és budapesti székhellyel működő magyar-francia csapattá alakította. A társulat két előadást is játszik a fesztivál keretében: november 24-én 19 órától a nő–férfi átjárhatóságát tematizáló faUN c. előadást láthatja a közönség a Háromszék Táncstúdióban, november 26-án 20 órától pedig a skandináv mitológiából és a keleti harcművészetekből inspirálódó LUTTE c. produkciót. (fotó: faUN © Kővágó Nagy Imre; Lutte © Boczkó Tamás)

 


Dandelion photo credits Anna Psaroudakis 7Dandelion photo credits Anna Psaroudakis 8November 23-án az athéni Onassis Cultural Centre Dandelion c. produkciója lesz látható 18 és 20 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. Az előadás koreográfusai Hannes Langolf és Ermira Goro előadók, akik a világszerte elismert és műfajteremtő, londoni DV8 Physical Theatre tagjai. A Dandelion a két táncművész közös rendezői debütjét is jelzi egyben, és a boldogságkeresés, az őszinte emberi kapcsolatok lehetőségeit kutatja. (fotó  © Anna Psaroudakis)

 

 

 

GergyeKrisztianTarsulat AUCTION 02Ugyancsak első alkalommal lesz látható Sepsiszentgyörgyön a budapesti Gergye Krisztián Társulat Aukció c. performansza, amelyet november 26-án 18 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. A performansz előadója „name”, egy ismeretlen anonim képzőművész, kinek ecsete a táncos, vászna a színpadi tér. Az előadás célja egy festészeti alkotás megvalósítása, amely az est során „aukcióra” és „eladásra” kerül. (fotó © Kővágó Nagy Imre)

 

 


FeherFerenc The Station Photo Jókúti GyörgyNovember 25-én 19 órától Fehér Ferenc koreográfus, táncművész legújabb előadása, a The Station c. produkció kerül bemutatásra. Fehér Ferenc visszatérő alkotó az M Studiónál, 2013-tól rendszeresen rendez a társulatnál. (fotó: © Jókuti György)

 

 

 

 

* * *

Nagy József fotókiállítása és performansza.
 

 

* * *

A budapesti Gergye Krisztián Társulat Aukció c. performansza

 

 

* * *

 

LUTTE (Compagnie Pal Frenak)  – Koreográfus: Frenák Pál

 

 

* * *

 

 

 

Program

2017. november 22. (szerda)
17:30 –  Nagy József fotói – Kiállításmegnyitó
/MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér/

 

19:00 – To_R (az M Studio bemutató előadása)
Koreográfus: Frenák Pál
/Háromszék Táncstúdió/

16

 

 

2017. november 23. (csütörtök)
18:00 és 20:00 – Dandelion (Onassis Cultural Centre Athens)
Koreográfusok: Hannes Langolf & Ermira Goro
/Tamási Áron Színház/

 

2017. november 24. (péntek)
19:00 – faUN (Compagnie Pal Frenak)
Koreográfus: Frenák Pál
/Háromszék Táncstúdió/

 

2017. november 25. (szombat)
19:00 – The Station
Koreográfus: Fehér Ferenc
/Háromszék Táncstúdió/

14

 

 

2017. november 26. (vasárnap)
18:00 – Auction (Gergye Krisztián Társulat)
Koreográfus, előadó: Gergye Krisztián
/Háromszék Táncstúdió/

16

 

 

20:00 LUTTE (Compagnie Pal Frenak)
Koreográfus: Frenák Pál
/Tamási Áron Színház/

16

 


Az előadások után közönségtalálkozókra kerül sor a Színház Büfében. Jegyet vásárolni a sepsiszentgyörgyi Kulturális Szervezőirodában és a www.biletmaster.ro oldalon lehet. Jegyárak: 25 lej a teljes árú, illetve 15 lej a kedvezményes jegy (diák, nyugdíjas, szakmai).


A fesztivál létrejöttét támogatták: Proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, Bethlen Gábor Alap, Centrul Național al Dansului București, Uniunea Teatrală din România.


A részletes program az M Studio honlapján (www.m-studio.ro), illetve facebook oldalán érhető el: https://www.facebook.com/events/392695351149185/.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.