Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2017 11 07 hazhojonplakat2017. november  11 – 12.

 

Sepsiszentgyörgyön a Közösségi részvétel évében A kultúra házhoz jön. Ezen a hétvégén tűzzsonglőrök és utcazenészek keresik fel a megyeszékhely tömbháznegyedeit, kulturális ízelítőt nyújtva a városlakóknak.

 

 

 

A Sepsiszentgyörgy – Székelyföld Kulturális Fővárosa program előkészítésénél célként fogalmaztuk meg, hogy elvigyük a kultúrát, a művelődési eseményeket a város minden részébe. Idén Sepsiszentgyörgyön a Közösségi részvétel éve van, szeretnénk, ha a helyi közösség bekapcsolódna rendezvényeinkbe és megismerné a városunkban alkotó művészeket. Tudjuk, nincs mindenkinek arra lehetősége, hogy eljöjjön a kulturális eseményekre, ezért szeretnénk megteremteni a lehetőséget arra, hogy mi vigyünk el programokat a közönséghez. Korábban volt már arra példa, hogy a helyi művészek zenéltek buszon, üzletekben és intézményekben is, hogy színházat vittünk a közösségi terekre. Most zenei koncerteket és tűzzsonglőr produkciókat lehet megtekinteni a tömbháznegyedekben, reméljük, az ottlakók örömmel fogadják és bekapcsolódnak közönségként” – ismertette a program célját Barta Mónika, a Városimázs Iroda vezetője.


Az M Studio mozgásszínház művészei tűzzsonglőr mutatványokkal vesznek részt a programban, a rendkívül látványos produkciót november 11-én szombaton az Állomás negyedben a román katona szobrának háta mögött 19 órától, a Nicolae Iorga és az Ág utca között található játszótér mellett, a volt kosárlabda pályánál, 20:30-tól lehet megtekinteni.


November 12-én, vasárnap 17 órától az Állomás negyedben, a Barátság sétányon, 18 órától az Olt utcában (a kétemeletes tömbházak előtti parkolóban, közel a Debren patakhoz), 19 órától a Stadion utcában (az Orka cukrászda melletti téren) a sepsiszentgyörgyi és csíkszeredai muzsikusok által létrehozott Spontán zenekar muzsikál, ahogy a név is jelzi, spontán, jó hangulatú, népzenei koncertre lehet számítani.


Vasárnap a Csíki negyedben a Romulus Cioflec utcában, az óvodával átellenben levő parkolóban 15 órától, a Lenin negyedben a Puskás Tivadar utcában (a Bertis háta mögötti játszótéren) 16 órától a Dark Soul Brothers sepsiszentgyörgyi diákegyüttes tart koncertet, melynek tagjai Gerebenes Ede (vokál), Ferencz Zsolt (szólógitár) és Kisgyörgy Máté (bass).

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.