Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tehenesek Vargyasi Levente2017. november 13. | Helyszín: Művész Mozi

 

A Tehenesek című dokumentumfilm (r. Vargyasi Levente) 2017. november 13-án, hétfőn a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban, 18 órától lesz látható a nagyközönség számára.


A bemutatót követően beszélgetésre kerül sor az alkotókkal. A belépés díjtalan. A helyek száma korlátozott. Jegyet a Művész mozi pénztáránál lehet foglalni.

 

A dokumentumfilm a Variart és a Dunatáj koprodukciója, amely a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra támogatásával készült.

 

A film a háromszéki (erdélyi) magyar szarvasmarhatartók aktuális helyzetét tárja fel a 2015 és 2017 közti periódusban. Párhuzamos gazdasorsokkal találkozik a néző. A filmben szerepelnek: az egyesületi elnök, a hagyományosan gazdálkodó vidéki kisgazda, a fejlesztésekben gondolkodó, húsmarhákat tenyésztő nagygazda. Fontos szerep jut az érdekvédelmi szövetkezeteknek, egyesületeknek is.


A film készítői jelen voltak a Kézdi-tej megalakulásánál és elkísérték a gazdákat a fővárosba is, ahol a tej alacsony felvásárlási ára miatt tüntetnek. A különböző helyszíneken zajló eseményeket Ötvös Mózes, a Szarvasmarhatartók Egyesületének idős elnöke kapcsolja össze, aki maga is aktív gazdaként éli mindennapjait és szívvel-lélekkel küzd a kisgazdalét fenntarthatóságáért.

 

 

A Tehenesek című dokumentumfilm előzetese:

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.