Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Nemes Nagy Agnes eloadoest Sepsiszentgyorgy 52017. november 9-én este 19 órai kezdettel mutatta be P. Magyarosi Imola, a Tamási Áron Színház színésznője első, a kőszínháztól függetlenül létrejött egyéni előadóestjét. A Kettős világban című produkció során Nemes Nagy Ágnes költőnk szakmai és magánéleti életútja kerül felidézésre a színházi beavatás során.

 

 

 

Fotó: © Barabás Zsolt


P. Magyarosi Imola előadása sajátosan közelíti meg Nemes Nagy Ágnes életművét, a verseken, prózai szövegeken, önvallomásokon, leveleken és esszészerű írásokon keresztül arra keresi a választ, hogy milyen lelkületű ember írhatott egyszerre tárgyias és alanyi verseket. A hivatás és a magánélet között óriási feszültség tátong, ami kioltja a bennünk élő szenvedélyt és táplálja az idegenségérzetet saját magunk és a környezetünk iránt.


Az előadás elsősorban a fiatal generációt célozza: lehetőséget nyújt számukra, hogy egy színházi élmény által közelebb kerüljenek a tananyaghoz, a költészet világához és személyes emberi sorsokhoz, önmagunk megismeréséhez.

 

Előadja: P. Magyarosi Imola. Dramaturg, művészeti vezető: László Beáta Lídia. Dramaturg: Szabó Réka.

 

Az előadás Kovászna Megye Tanácsának támogatásával jött létre.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.