Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

DesignWeek2017. november 20 – 24. | Sepsiszentgyörgy

A 2017-es Design Hét kiállításainak, könyv- és divatbemutatóinak, filmvetítéseknek, szakmai beszélgetéseknek témája az Urban Function, a funkcionális design.

 

A szervezők, az idei Design Hét keretében is, lehetőséget teremtenek a szakma helyi képviselőinek és a piac szereplőinek a találkozásra, valamint a tehetséges, fiatal erdélyi és magyarországi designereknek a bemutatkozásra.

A szakmai fórumon túl, megszólítják a nagyközönséget is, olyan változatos programokon keresztül, melyek betekintést engednek e különleges kreatív világba. A rendezvénnyel arra törekednek, hogy megismertessék a kortárs designt a helyi érdeklődőkkel, elérhető közelségbe hozva a formatervezés világát, az alkotás folyamatát a tervezéstől a termék előállításáig és kereskedelembe való kerülésig.

Mára már a formatervezés összefonódott a mindennapi élettel és a kultúrával, hatalmas területet fog át, ötvözi az esztétikát, a formát, a funkcionalitást, és innovatív módon kiemeli a tárgyak egyedi tulajdonságait.

A Design Hét rendezvénysorozata egy fontos szerepet vállal fel, a szervezők arra törekednek, hogy Sepsiszentgyörgy felkerüljön Európa azon térképeire, ahol jegyzik az innovációt és a kreativitást.

 Program:

2017. november 20., Hétfő

II. Csernátoni Design Tábor” – a designtáborban készült terveket bemutató kiállítás - megnyitja: Damokos Csaba - Focus Rectus egyesület, MAGMA, 17. óra.

 

 * * *

„TWIST, a 3D ékszerek világa” – Török Réka, jelmeztervező, ékszerkészítő, a REKKO brand tulajdonosa és Simon Norbert divatfotós közös kiállítása, Lábasház, 18. óra.

 

* * *

„Mesélő jelmezek” – kiállítás, könyvbemutató, filmvetítés - szervező: Szebeni Zsuzsa, Balassi Intézet (Sepsiszentgyörgy), Lábasház, 18.30.
Meghívott vendég: Turnai Tímea az OSZMI Szcenikai gyűjteményeinek vezetője.

 

* * *

2017. november 21., Kedd

„Tervezőgrafikai kiállítás” – MOME Design Intézet a Balassi Intézet (Bukarest) közreműködésével, Erdélyi Művészeti Központ, 17.30.

 

* * *

„Download design” – MOME Design Intézet a Balassi Intézet (Bukarest) közreműködésével, Erdélyi Művészeti Központ, 18. óra.

 

* * *

„UAD/D 2017” – A Kolozsvári Művészeti egyetem Design szakos hallgatóinak kiallítása, Erdélyi Művészeti Központ, 18.30.

 

* * *

„Designparty 1.1.”, – InDivino, 21.00 óra.

 * * *

 2017. november 22., Szerda

App bemutató: horizonGuide, Visit Covasna - Damokos Csaba, Balassi Intézet (Bukarest) és a Kovászna Megye Turizmusáért Egyeület közreműködésével, MAGMA, 19.00 óra.

 * * *

 2017. november 23., Csütörtök

„FashionDay” – divatbemutató - Krea Kids, Héjja Tamara & Tímea, Ilkapilka, Delikates Couture, Yukka, Esztány, Delikates Accessories, Mariko Bag, Sengabeads Soutache Jewelry, Székely Kincső, Andrei Mureșeanu Színház., 19.00 óra.

 

* * *

 „Designparty 1.2. – food design”, InDivino, 21.00 óra.

 * * *

 2017. november 24., Péntek

Designerek, gyártók és vásárlók találkozója - Pro Wood Klaszter, MAGMA, 17.00 óra.

 * * *

Forrás: Design Hét

További információk:
A rendezvény közösségi oldalán https://www.facebook.com/sepsidesignweek/ , illete a rendezvény weboldalán http://www.designweek.ro/ talhatóak.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.