Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

12017. november 29., 30. | Helyszín: Bábstúdió

 

A nagy sikerű erdélyi turné után, melynek során Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Székelykeresztúron járt a Cimborák Bábszínház kamaszoknak készült, Cyber Cyrano című darabja, idén utoljára Sepsiszentgyörgyön kerül előadásra.

 

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, Tasnádi István: Cyber Cyrano című előadását 2017. november 29-én, szerdán 13 órától szervezett előadásként és november 30-án, csütörtökön 18 órától szabad előadásként játssza a Bábstúdióban. Ajánlott életkor: 14 +. A jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani a helyszínen, az előadás előtt egy fél órával lehetséges. Szervezett előadásra a kísérő pedagógusoknak a belépés ingyenes. Egy jegy ára: 7 ron. További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók!

 

 

Az előadás szinopszisa:

Tasnádi István a “Cyber Cyrano”című drámájának műfaji meghatározása a netdráma. Az idősebb generációnak talán kissé idegen ez a világ, viszont a mostani “Y generáció”-nak az internet nélkülözhetetlen az életükben, akár egy köldökzsinór. Olyan szédítő természetességgel használják a netet, hogy az már ijesztően hat.

 

„Ha bejelöllek, visszajelölsz?” – kérdezi egyik szereplő a másiktól még a dráma elején, olyan mélységet és drámaiságot adva mondatának ami valószerűtlen, viszont ebben a miliőben, a dráma valóságában IGAZ, mert a hétköznapokban, a „mai” világban, csak akkor vagy teljes tagja egy közösségnek, ha virtuálisan is jelen vagy, sőt biztosan kijelenthető, hogy csak az számít aki „fent van a neten”.

 

Tasnádi drámájában Zsuzsi szerelmes Mátéba, akinek viszont Heni tetszik, és ez egy olyan történés sorozatot indít el, ami kontrollálhatatlan és következményei kiszámíthatatlanok. Meddig terjed egy ember szabadsága? Miért és milyen erkölcsi igazság nevében manipulál egy ember egy másik embert? És miért hagyja manipulálni magát? Milyen arcot, valóságot mutatunk magunkról a “neten”, és kik vagyunk valójában? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az előadás, amely az „Y generáció”-ról/nak szól, akiket a felnőttek egyre nehezebben értenek meg...

 

Játsszák: Lukács Emőke, Páll Gecse Ákos és Vincze Tímea

Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd

Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika

Látványterv és plakát: Ütő Gusztáv

Vizuál: Páll Gecse Ákos

Dramaturg: Nagy Lázár Kincső
Rendező: Nagy Lázár József

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.