Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

ahogyan52017. november 23. és december 1. között több budapesti helyszínen kerül bemutatásra az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi, valamint az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista előadás. A délelőtti előadások mellett, amelyek a társulat osztálytermi- projektjének részét képezik, esténként a Katona József Színház, a B32 Galéria és Kultúrtér és az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ ad otthont a Fazakas Misi által rendezett előadásoknak.

 

 

Osono Szinhazmuhely KolozsvarAz Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadás nem dokumentumszínház, bár az előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. Nem fórumszínház, bár a magyar és román fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. Aki belép az előadás játékterébe, kitépi utána a tankönyvekből a románok és magyarok viszonyáról szóló, közhelyektől és előítéletektől hemzsegő lapokat. A produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében. A román és magyar nyelvű előadást kétnyelvű feliratozással játssza a társulat.

 

Szereplők: Mucha Oszkár, Briana Macovei, Pászka Gáspár, Valentin C. Daniel, Babos Anna, Iancu Constantin David, Elek Ágota. Projekt-tanácsadó: Nina Tintar. Rendező: Fazakas Misi.

 

A budapesti előadások időpontjai:

 

2017. november 24., 09.20 óra: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

2017. november 24., 13 óra: Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

2017. november 24.,  19 óra: S4 Háló Közösségi és Kulturális Központ (Semmelweis u. 4.)

 

budapestiahogyanAz Ahogyan a víz tükrözi az arcot című dokumentarista produkciót több mint 500. alkalommal mutatta be a társulat 3 kontinens 24 országának 174 településén. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat. A magyarországi adaptáció elkészítésében az Osonó produkciós partnere a budapesti Bakelit Multi Art Center volt.

 

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika/ Kőhalmi Kamilla, Virginia Alexandra, Sándor Gergő/ Kozma Zsófi, Fazakas Hunor. Technikus: Pászka Gáspár. Rendező: Fazakas Misi.

 

A budapesti előadások időpontjai:

 

2017. november 29., 14 óra: Jaschik Álmos Művészeti Szakgimnázium

2017. november 30., 19 óra: B32 Galéria és Kultúrtér (Bartók Béla út 32.)

2017. december 1., 19.15 óra: Katona József Színház

 

A magyarországi Tiszta Formák Alapítvány által támogatott Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

 

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.