Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bod Peter Megyei Konyvtar2 2017. november 29.  | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

Két alkalommal kerül sor Sepsiszentgyörgyön rendhagyó irodalomórára a Magyarországon évek óta működő, Versek szódával című programsorozat jegyében, „Arany János üzenetei” címmel, szerdán, november 29-én a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében. A rendezvényen 11 órától a Székely Mikó Kollégium, 13 órától pedig a Mikes Kelemen Elméleti Líceum középiskolás diákjai vesznek részt.

 

Az ötletgazda Kultúrvonal Produkciós Iroda fiatal alkotók által kívánja megszólaltatni Arany János költészetét ezeken az előadásokon. Az előre megírt dramaturgiára épülő előadásban fellép egy költő (Lövétei Lázár László), egy zenész (Keleti András), egy színművész (Tóth János Gergely), moderátorként pedig egy író (Bíró Gergely). A műsor gerincét a multimédiás vetítések és bejátszott zenei anyagok adják, hogy a mai fiatalokhoz közel álló eszközökkel minél jobban ráhangolják őket Arany János művészetére, kedvet csinálva műveinek olvasásához.

 

Az előadássorozat fontos része a tehetségkutatás is. A műsort követően azok a diákok, akik irodalmi ambíciót dédelgetnek magukban, alkotásaikat átadhatják a fellépőknek, az Aranyzsákban elhelyezett írásokra ifjú szerzőik e-mail-ben kapnak elemző választ és hasznos tanácsokat.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.