Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Banda foto UrmosiLeventeMihaly 2048 DSC027872017. december 7.  | Helyszín: Tamási Áron Színház

 

A Háromszék Táncegyüttes közkívánatra újra bemutatja Sepsiszentgyörgyön A banda c. előadását, Könczei Árpád rendezésében. Az előadást 56. alkalommal játssza az együttes, december 7-én, csütörtökön 19 órától lehet megtekinteni a Tamási Áron Színház nagytermében. Jegyek elővételben a Kulturális Szervezőirodában kaphatók (tel. 0267-315104).

 

 

A banda c. előadás a népi kulturális örökséget értelmezi újra a színház eszközeivel, Könczei Árpád és Könczei Csongor forgatókönyvírók saját tapasztalataik alapján fogalmazzák újra a mezőségi lakodalmak emlékét. A Heveder zenekar kiemelt szereplésével egy lakodalom elevenedik meg a színpadon, a palatkai bandát láthatjuk mulatság előtt, közben és után, a Háromszék Táncegyüttes tánckara pedig a mulató násznépet idézi. „Az 1970-es évek végétől a 90-es évek elejéig több alkalommal éltem át személyesen is mezőségi: palatkai, vajdakamarási, mezőkeszüi, visai esküvőket, lakodalmakat. Nemcsak a magyarpalatkai banda játéka, zenéjük ereje, lendülete volt az elragadó, hanem a násznép mulató energiája is. Azok az emberek szerettek mulatni, fáradhatatlanul sokat és jól táncoltak. A 21. századdal a hagyományos falusi lakodalmak is lassan eltűnnek, átalakulnak.” – fogalmaz Könczei Árpád rendező-koreográfus.

 

 

A sajátosan groteszk, a prűdeket meghökkentő, nyitottakat megnevettető táncszínházi előadást 2013-ban mutatta be az együttes. Az előadás a színházi szakma figyelmét is kiérdemelte, számos hazai és magyarországi színpadon játszották. A nagy sikerre való tekintettel a Háromszék Táncegyüttes idén újra műsorra tűzte a produkciót, májusban pedig az Egyesült Királyságban is bemutatták.

 

fotók: © Ürmösi Levente Mihály

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.