Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Varoterem Projekt ZERO 1 2017. december 10. | Helyszín: Tamási Áron Színház, Kamaraterem

 

2017. december 10-én, vasárnap, 20 órai kezdettel lesz megtekinthető a Tamási Áron Színház Kamaratermében a Váróterem Projekt egyik legfontosabb előadása, a Botos Bálint által rendezett Zéró című produkció.

 

Varoterem Projekt ZERO 2A Váróterem Projekt az erdélyi magyar színházi közeg jelentős független színházi képződménye, amely frissen végzett kolozsvári színészhallgatók kezdeményezésére jött létre 2010-ben. Az elmúlt években a kis létszámú társulat több játszóhelyen is megfordult már, jelenleg egy stúdiótérré alakított régi raktárépületben, a Zug nevű kultúrzónában zajlanak alkotói tevékenységeik. Botos Bálint a legígéretesebb fiatal rendezők egyike, aki a Râmnicu Vâlcea-i színháznál bemutatott előadásai mellett több alkalommal is dolgozott már a Várótermesekkel. A sepsiszentgyörgyi közönség a Figura Stúdió Színházban rendezett Közel sincs már e vadság erdeinkben című előadását láthatta az idei Szent György Napok kulturális hete alkalmával.


A Váróterem Projektnek a Tamási Áron Színházzal való szoros kapcsolatát megerősíti az a tény, hogy a Zéróban játszó Vass Zsuzsanna és Rácz Endre 2016 őszétől a Tamási Áron Színház alkalmazott színészei.


A december 10-én bemutatásra kerülő Zéró című produkciójuk premierje közel három évvel ezelőtt volt, és azóta nagy utat járt be különböző helyi és határon túli fesztiválmeghívásoknak is eleget téve. Részt vettek a gyergyószentmiklósi Nemzetiségi Színházi Kollokviumon, a székelyudvarhelyi dráMA kortárs színházi találkozón, a jászvásári IndependNet nevű rendezvényen, a bukaresti Független Színházak Országos Fesztiválján, a budapesti Vendégváró Fesztiválon és a marosvásárhelyi UNIDRAMA Fesztiválon.


A Zéró kiindulópontja a kétségbeesett szórakozás és szórakoztatás, az élvezetek beteges hajszolása, a lazítás utáni kielégületlenség és az ezzel járó szorongás érzete. Az alkotók közös munkájából született narratíva öt különböző karakter (egy fiatal, ötlettelen filmrendező, az életbiztosításokat kötő barátnője, az összeesküvés-elméleteket gyártó drogdíler, egy bogaras boncorvos, és egy öngyilkosságra hajlamos, depressziós lány) történetét show-szerűen dolgozza fel az Akárki című moralitásjáték mentén haladva.
A Váróterem Projekt Zéró című produkciója egyszeri alkalommal december 10-én 20 órai kezdettel lesz megtekinthető a Tamási Áron Színház Kamaratermében. Jegyek válthatóak a Városi Szervezőirodában, illetve a http://www.biletmaster.ro/ weboldalon.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.