Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete 2017. december 22. | Helyszín: Szimpla Kávézó

 

A könyvkedvelők nagy örömére városunkba látogat a Könyvturi | élőKönyvtár. A Mikes Kelemen Líceum Diáktanácsa (MKDT) december 22-én 11:00-20:00 óra között valósítja meg az EMKISZ kihelyezett rendezvényét a Szimpla Kávézóban.

 


Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete (EMKISZ) három alkalommal szervezte meg idáig Kolozsváron a Könyvturi | élőKönyvtár eseményét. Mivel a rendezvény igen nagy népszerűségnek örvendett a kincses városban, ezért a szervezők Erdély több területén is elkezdték szervezni. Ezért idén Kolozsvár, Marosvásárhely, Szilágysomlyó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós és Székelyudvarhely után, Sepsiszentgyörgyön is sor kerül a Könyvturira, valamint a soron következő városok listája egyre csak bővül.


A tervezett rendezvény két fő programpontra oszlik. Az egyik a Könyvturi, ennek keretén belül a megunt, nem használt könyveket cserélhetik le a látogatók olyan kötetekre, amelyeket szívesen forgatnának. A turi nem feltétlenül cserealapon működik, az is elvihet könyveket, aki nem hozott, a lényeg, hogy minden könyv megtalálja a helyét valakinek a könyvespolcán.


Az esemény végén megmaradt köteteket jótékonysági célra ajánljuk fel a kommandói Horn Dávid Általános Iskola számára.


A rendezvény másik alapprogramja az élő könyvtár, amely ugyanúgy működik, mint egy átlagos könyvtár: az olvasók kikölcsönöznek egy „könyvet” egy rövid időre. Csupán egy különbség van: az élő könyvtárban a könyvek élő személyek, és a „könyv” és olvasója között személyes párbeszéd kezdődik. Az MKDT által szervezett élőKönyvtár tematikája a személyi sztereotípiákra épül, a meghívottak között szerepel színész, lelkész, újságíró és japán nemzetiségű élő könyv is.


A rendezvényre ellátogatók frissíthetik az offline könyvtárukat és találkozhatnak személyesen a sztereotípiáikkal. Mindezek mellett gyerek kuckóval, chill sarokkal és a Kulturális Ifjúsági Filmnapok dobogós filmjeinek vetítésével is várják a résztvevőket.
A belépés ingyenes, illetve sem az élő könyvek kikölcsönzésének sem a papíralapú könyvek örökbefogadásának nincs anyagi vonzata.


Bolonduljunk együtt a könyvekért és találkozzunk személyesen a sztereotípiáinkkal a Könyvturi | élőKönyvtáron, december 22-én a Szimpla Kávézóban.

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.