Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Tamási Áron Színház: Chioggiai csetepaté | Fotó Barabás Zsolt2017. december 31. | Helyszín: Tamási Áron Színház

 

A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház 2017. december 31-én, szilveszter estéjén 18 órai kezdettel Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté  című vígjátékával búcsúzik az óévtől és ünnepli az újévet.

 

A produkciót az előadás rendezőjének, Sardar Tagirovsky-nak a gondolataival ajánljuk:

 

Képzeljünk el egy helyet, amit körülvesz a tenger. A horizont perspektívája adott. A tengeren felmenő és a lenyugvó nap képe játszadozik képzeletünkkel. Ez mind szép és idillikus, de nem azoknak, akik Chioggiában élnek.


Tamási Áron Színház: Chioggiai csetepaté | Fotó Barabás ZsoltA szerző, Carlo Goldoni a 18. században járt ebben a furcsa és kicsi városban. Azóta sok minden változhatott. De van, ami ugyanaz maradt: a hely egyszerre sugall mediterrán szabadságot és komor szürkeséget. Olyan, mint egy gyár a szabad ég alatt, ahol a halászok folyamatosan kereskednek, az asszonyok pedig verik a csipkét.


Egy férfiközpontú társadalom képe bontakozik ki, ahol a nők elnyomottak. Nőket és férfiakat látunk, akik szenvedélyért sóvárognak és harcolnak a gondolattal, hogy megérdemlik-e a vágyott szerelmet. Goldoni ítélkezésektől mentesen vezet minket végig egy varázslatos mesén, ahol nincs finomkodás és udvariaskodás. Érzékeljük a nemek közötti feszültségeket, magunkra ismerünk, és elkezdjük megérteni, hogy semmivel sem vagyunk okosabbak náluk. Ráismerünk, hogy ugyanúgy küzdöttünk saját magunkkal, mikor a szexualitással, a szerelemmel ismerkedtünk. Ebben a csetepatéban egyikünk sem szent, mindenkit mozgatnak a vágyak és az ahhoz kapcsolódó félelmek. Melyikünk ne félne attól, hogy nem fog tartozni senkihez?

 

Tamási Áron Színház: Chioggiai csetepaté - plakátA szilveszteri előadásra 2017. december 31-én este 18 órai kezdettel a színház Nagytermében kerül sor. A szilveszteri előadást követően, január 3-án 19 órától lesz az előadás hivatalos bemutatója. Mindemellett január folyamán az előadást még két alkalommal is megtekinthetik, 6-án 19 órai és 17-én 18 órai kezdőidőpontokkal. Jegyeket a Kulturális Szervezőirodában, valamint a biletmaster.ro weboldalon lehet váltani.

 

Fotók Barabás Zsolt

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.