Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Éltes Barna szobrászművész kiállítása a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban2018. január 12. |  Kézdivásárhely, Incze László Céhtörténeti Múzeum

 

2018. január 12-én, pénteken 17 órától kerül sor a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban Éltes Barna szobrászművész időszakos kiállításának megnyitójára.

 

A kiállítást megnyitja: Vargha Mihály szobrászművész, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója.

 

Közreműködik: Biszak Bernadett XI. osztályos és Biszak Beáta V. osztályos tanuló.

 

„Jelen kiállítás anyaga 2017-ben készült. A bemutatott anyaggal szeretnék a képzőművészet iránt érdeklődők számára és magamnak egy keresztmetszetet nyújtani arról, hogy jelen pillanatban hol is tartok, mi az, ami most foglalkoztat engem.


A kiállított alkotások – szobrok, fotók, eredeti néprajzi tárgyak – gondolatvilága a szakrális művészet mélységét próbálja megközelíteni. Gondolatiságában a reneszánsz előtti művészethez kapcsolódik, amikor elsősorban nem az embert, hanem Istent helyezték a középpontba, amikor nem az ember, hanem az Isten nagyszerűségét hirdette minden alkotás, amikor a perspektíva nem vízszintes, hanem függőleges volt, amikor még mélyen vallották, hogy emberé a munka és Istené a dicsőség.”

 

Éltes Barna szobrászművész

 

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.