Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osonó SzínházműhelyAz Osonó Színházműhely a napokban nyert felvételt az Európai Tehetségsegítő Hálózatba, amelynek jelen pillanatban 41 országból 350 intézmény és szervezet a tagja. A minősítés előzménye, hogy a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács két évvel ezelőtt Regisztrált Tehetségponttá minősítette az Osonót, amely az elmúlt időszakban, a különböző ifjúsági- színházi és oktatási projektek által magas szintű tehetségsegítő munkát végzett.

 

A független társulat kiemelt célnak tekinti, hogy művészeti és szociális projektjei során tehetséges fiatalokat is bevonjon munkájába, a megvalósult programok pedig elsősorban a fiatal generáció öntudatra ébresztését, felelős, saját életét és környezetét alakítani képes emberré válását segítik. A szervezet célja, hogy az Európai Tehetségpontok regisztrálásán keresztül olyan kapcsolatrendszert hozzon létre, amely segíti a tehetségek azonosítását, célzott felkarolását, kibontakoztatását az együttműködést és a jó gyakorlatok átadását. Az Osonó Színházműhelyt tehetségsegítő tevékenységén túl meglévő együttműködései, belföldi, anyaországi és nemzetközi kapcsolatai is alkalmassá teszik az Európai Tehetségpont feladatainak ellátására.

 

Osonó Színházműhely 

 

Az Európai Tehetségsegítő Hálózat megalakulásának igénye először a 2011-es budapesti uniós elnökségi konferencián fogalmazódott meg. A közel 300 szakértőből álló nemzetközi hallgatóság számára Csermely Péter professzor mutatta be a hazai Tehetségpontokból álló hálózat kialakításának lépéseit, a fiatalok tehetséggondozására gyakorolt várható hatásait, a hálózatos gondolkodásmód előnyeit.

 

Az Európai Tehetségközpontok a tehetségtámogatásnak több területén is szakmailag kiemelkedő minőséget nyújtó intézmények, azonban nagyon sok tekintetben eltérőek egymástól. Vannak köztük non- és for-profit szervezetek is, vannak állami fenntartásúak, akik éppen egy-egy ország minisztériumi háttérintézményei közé tartoznak, és vannak köztük civil szerveződések is. Egy-egy Európai Tehetségközpont tevékenységeinek halmaza is sok tekintetben eltérő lehet; vannak olyanok, amelyek inkább a tanárképzésre, mások pedig a fiatal tehetségekkel való közvetlen munkára fókuszálnak. Ez a sokszínűség az egyik fontos záloga az épülő Európai Tehetségsegítő Hálózat erejének.

 

Az Osonó Színházműhely tevékenysége három kulcsszóra épül: színház, oktatás és szociális projektek. A független társulatnak számos olyan programja van, amely a tehetséggondozásra épül, különböző képzések, műhelyfoglalkozások, táborok és színházi nevelés által. Az oktatási projektek állandó partnerei a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum és annak drámatagozata, valamint a Művészeti és Népiskola. Az Osonó támogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.