Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Primek primisszima EMUK 20182018. február 9. | Helyszín: Lábas Ház

Az Erdélyi Művészeti Központ kiállítóterében (Lábas Ház, Szabadság tér, 7 sz.) 2018. február 9-én, pénteken 18 órakor nyílik a Prímek Primisszima + című kiállítás.

A vendégeket köszönti Vécsi Nagy Zoltán, az Erdélyi Művészeti Központ vezetője.
A kiállítást megnyitja Hosszú Zoltán képzőművész.
Közreműködik Boldizsár Szabolcs fuvolán.

 Prímek Primisszima+ – kiállítás a Lábas HázbanKiállítanak: ALBERT Levente, ALFRED Schupler, BAKSA Gáspár, CSONTÓ Lajos, DEÁK Anita, DÓCZY Alpár, GEORGIOS Tzortzoglou, KÁTAI Sándor, KATONA Dávid, KÓNYA Ábel, KOVÁCS Kinga, KŐVÁRI Attila, KUSZTURA Sándor, LAKATOS László, LÁSZLÓ János, LOVÁSZ Noémi, MURÁNYI Marcell, ORBÁZI Zoltán, SZABÓ Beáta, SZARVÁK Antal, SZÁSZ Zsolt, SZEPESSY Béla, TOMPA BORS Eszter, TORÓ Attila, VÁCI Lilla.

 A kiállítás megtekinthető: 2018. február 10. és március 9. között, keddtől péntekig, 10-17 óráig, szombaton 10-18 óráig.

 A debreceni Neue Debreczenische Kunst (NDK) kiállításának témája ismét rendhagyó. 2017. évünk egyben prímszám is. A prímszámok különleges számok a természetes számok halmazában, csak eggyel és önmagukkal oszthatóak, számuk pedig végtelen sok. Felvetődhet a kérdés, hogy milyen lehet egy prímszám a képzőművészetben. Mit üzenhet egy prímszám, milyen szín-és formavilággal lehet jelen, milyen vizuális tartalmat közvetíthet?

 Azon képzőművészeti kijelentés, hogy egy képet csak egyszer lehet megfesteni, egyszer lehet megalkotni, utalhat a prímszámok egyediségére, egyel és önmagával való oszthatóságukra.

A kiállítás gerincét az NDK tagok újonnan készült, tematikus munkái adják, amelyek mindegyikének kiindulási alapja egy prímszám, ami egyben a kép címe is.

Ugyanakkor a Neue Debreczenische Kunst és az Erdélyi Művészeti Központ nyílt pályázatot hirdetett, hogy helyi képzőművészek és más művészeti ágak (irodalom, zene, színházművészet, tánc) képviselői is nevezhessenek munkáikkal, kiegészítve így az NDK kiállítási anyagát.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.