Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bod Peter Megyei Konyvtar22018. február 20. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

Február 20-án, kedden, 17 és 20 óra között, a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár olvasótermében felolvasóestet tartanak, a 195 éve született Petőfi tiszteletére, írásait megszólaltatva, abban az évben, amely ugyanakkor Az apostol megírásának és az 1848-as forradalomnak a 170. évfordulóját is jelenti.

 

Az olvasást, a magyar irodalmat kedvelők jelentkezését várja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. Az intézmény a tizedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz csatlakozik ezzel, amelyet a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervez, ezúttal „Ami igaz, az természetes, ami természetes, az jó és szerintem szép is. Ez az én esztétikám.” mottóval, Petőfi Sándor műveire alapozva.

A Bod Péter Megyei Könyvtár mindazok jelentkezését, akik szívesen osztanák meg másokkal is a Petőfi-művek hangos olvasásának élményét. Az estet meghívott színművészek felolvasása nyitja, majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasásait kísérhetik figyelemmel a jelenlévők.

Jelentkezni 2018. február 19-én 12 óráig telefonon, a könyvtár titkárságán, a 0267-351-609-es számon, vagy e-mailen, a címen lehet, a név és a felovasni kívánt vers / szöveg címének megadásával. Ha szükséges, könyvtárunk segít az olvasnivaló kiválasztásában: a felnőtt kölcsönző részlegen, külön polcon elhelyezve találnak Petőfi-köteteket a jelentkezők.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.