Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

csipkerozsika Andrei Mureseanu Szinhaz2018. március 2. | Helyszín: „Andrei Mureșanu” Színház

 

Az előadás előbemutatója 2018 mácius 1-én, a bemutatója március 2-án 17 órától lesz az „Andrei Mureșanu” Színház székhelyén, a Művész teremben.

 

Csipkerózsika  - Grimm testvérek meséje alapján -
Az „Andrei Mureșanu” Színház társulata egy új bemutatóval kedveskedik Sepsiszentgyörgy színházkedvelő közönségének, gyerekenek és felnőttreknek egyaránt. Az előadást rendező Ivácson László és Fazakas Misi Csipkerózsika történetét állítja színpadra, a Grimm testvérek meséjének zenés tűncos feldolgozásában


A gyerekelőadás az egyik legfontosabb témát boncolgatja az emberi létezés kapcsán: az elmúlás, és az elmúlás elfogadásának, vagy éppen nem elfogadásának tükrében, az örök ifjúság és az örök élet kérdését. Nem utolsó sorban, egy beavatási történet. Mind Csipkerózsika, mind pedig az őt felébresztő herceg esetében egy ifjúvá, felnőtté válásnak lehetünk szemtanúi. Mindkettő életében egy lényegesen fontos esemény történik, amely által életminőségük egy más szintre lép. Csipkerózsika 16 évesen „nagykorúsodik”, akár a kiserkenő vér szimbolikája, akár az elalvása által. Igazi továbblépést az életében a herceg csókja, mint első csók jelenti, amely a házassághoz vezet. Ezért a Csipkerózsika története egy kivárás- történet is. Az őt felébresztő hercegnek is akadályokat kell leküzdenie, hogy eljusson Csipkerózsikához. Ezek az akadályok, a nehézségek avatják be a nagykorúsodásba, azaz az ifjúvá válásba. Így juthat el a mese végére a kiérdemelt csókhoz, illetve a boldogságot jelentő esküvőhöz. Csipkerózsika és a Herceg zenés- táncos történetében hangsúlyos szerep jut a nézőnek is, hiszen a számos interakció által, a gyerekek is részt vesznek az akadályok leküzdésében, az ő segítségükkel találnak egymásra a szerelmesek. Így minden előadás egy kicsit más, és minden előadáson együtt tudunk izgulni, hogy ma, most vajon sikerül-e?


Játszák: Sergiu Aliuș, Camelia Paraschiv, Maria Andras, Costi Apostol, Liviu Popa, Anca Pitaru, Claudia Aredelean,

Fatma Mohamed, Elena Popa, Daniel Rizea, Alexandrina I. Costea, Mona Codreanu és Ion Fiscuteanu Jr.

 

Díszlet-, jelmeztervező: Bagoly Zsuzsanna
Koreográfia: Ivácsony László
Zene: Zeno Apostolache
Dramaturg: Fazakas Misi
Fordítás: Anna Popa
Rendező: Fazakas Misi és Ivácsony László

 

Jegyek vásárolhatóak a Városi Kulturális Szervezőirodában, vagy online a www.biletmaster.ro honlapon. Egy jegy ára 15 lej.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.