Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018 A Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018 (a Székelyek a magasban expedíciósorozat és a Sepsi Sic Outland Expedition 2018-as rendhagyó expedíciója) február 9-én lezárta az előkészítés egyik fontos szakaszát: az útra speciálisan fölszerelt autóikat Konstancáról hajóval előreküldték a Port Said kikötőbe.

 

 

 

Az expedíció tagjai – Debreczeni László, Demeter László, Szarukán László, Tulit Zsombor – február 26-án repülővel utaznak Egyiptomba, majd az ott várakozó autóikkal kezdik meg a kontinens átszelését. A tervezett útvonal kb. 16 ezer km: Egyiptom, Szudán, Etiópia, Kenya, Tanzánia, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Dél-Afrikai Köztársaság.


Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018A Sepsi Sic Outland Expedition már néhány autós expedíció tapasztalatával rendelkezik (Budapest–Bamako, Ázsia Race, Saharun–Marokkó), a mostani úttal régi vágyát valósítja meg.

 

A Székelyek a magasban expedíciósorozat tagjai Európa, Ázsia, Afrika, Észak- és Dél-Amerika számos országában megfordultak, céljuk egy-egy kontinens legmagasabb hegycsúcsának megmászása volt.

 

A Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018-ban a magasság és a távolság, a hegymászás és az autózás megszállottjai társultak a több mint 40 napos útra.
 

Az expedíció tagjai a Carola egyesület megbízásából megpróbálják felkutatni a második búr háborúban elesett Gróf Wass Albert sírját - az író Wass Albert nagybátyja – aki mindössze 20 éves korában vesztette életét, amikor megpróbált átjutni az angol frontvonalon a búrokhoz.

 

* * *

 

A Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018 támogatói: Carola Egyesület, Nexxon, Bertis, Depo, Trisport, Garmin, Autototal, BoemUrban, Clinica de parbrize, Tuning Serv, Pista Bá, InterCars, Teamobil, T3 Kiadó, Ervin Impex, Adonis, Instal All, Deante, Demeter Lkl, Contexp, No Limit, Bon Proiect, Wood Management, Lőrincz András II.

 

A csapat autóit jó minőségű BF Goodrich gumiabroncsokkal a Nexxon kft látta el, az élelmiszerek egy részét a Bertis kft. biztosítja.

 

Partnerek: Prevent Mozgásközpont, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Székely Nemzeti Tanács, AlterNet

Kiemelt médiapartnerek: Háromszék, Sepsi Rádió, Székely Hirmondó

 

* * *

 A Székelyek a magasban expedíciósorozat eddigi jelentősebb expedíciói és megmászott csúcsok: Mont Blanc (Franciaország), Elbrusz (Oroszország), Lenin (Kirgizisztán), McKinley (Alaszka), Matterhorn (Svájc), Kilimandzsáró (Tanzánia), Aconcagua (Argentína), Mount Vinson (Antarktisz), Ararát (Törökország), Damavand (Irán), Khan Tengri (Kazahsztán, Kirgizisztán).

 

A Székelyek a magasban expedíciósorozat a testi, lelki és szellemi fejlesztés jó gyakorlatának bizonyult. Közel 20 éve csapatba szervezi az egészséges életmódot folytató, általában a természet, kiemelten a hegyek iránt vonzódó fiatalokat; felkészíti őket a magashegyi túrákra; majd lehetőséget nyújt a legalkalmasabbaknak, hogy feljussanak a csúcsra (a szükséges felszerelések, hegyi vezetők biztosításával is). A nagy érdeklődésnek örvendő magashegyi túrák mellett rendszeresítettük az alapedzéseket, a túraszervezést és -vezetést, a síoktatást, táborszervezést, erdei iskola működtetését. Programjainkkal a sportolói személyiség pozitív jellemzőit fejlesztjük, amelyek – kortól, nemtől, társadalmi státusztól függetlenül – az élet más területein is nélkülözhetetlenek. Népszerűek az elméleti és gyakorlati képzési témában szervezett tanfolyamaink, előadássorozataink, vetített képes előadásaink.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.