Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Budapesten és VeresegyházánHárom nap alatt négy alkalommal lesz látható a fiatalok személyes történeteiből létrehozott, többszörösen díjazott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás.

 

Budapesten március 12-én 19 órakor az S4 Háló Közösségi és Kulturális Központban, majd 13-án 11 órakor a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban tekinthetik meg az érdeklődők a dokumentarista produkciót. Veresegyházán március 14-én 15 és 18 órától a Veresegyházi Innovációs Központ ad otthon az előadásnak, amelyet minden alkalommal az Osonóra jellemző moderált interaktív beszélgetés követ.

 

A Fazakas Misi által rendezett előadást eddig 515. alkalommal mutatta be a társulat 3 kontinens 24 országának 175 településén. Az előadás kiinduló pontját a fiatalok személyes történetei, illetve az azokból született szövegkönyv képezi, így a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat. A magyarországi adaptáció elkészítésében az Osonó produkciós partnere a budapesti Bakelit Multi Art Center volt.

 

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen.

 

A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Szereplők: Mucha Oszkár, Mihácsi Veronika/ Kőhalmi Kamilla, Fazakas Hunor, Virginia Alexandra, Sándor Gergő/ Kozma Zsófi. Technikus: Pászka Gáspár. Rendező: Fazakas Misi.

 

A társulat magyarországi előadásainak programja:

- 2018. Március 12, 19:00 óra: Budapest, Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4

- 2018. Március 13, 11:00 óra: Budapest, Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

- 2018. Március 14, 15:00 óra: Veresegyház, Veresegyházi Innovációs Központ

- 2018. Március 14, 18:00 óra: Veresegyház, Veresegyházi Innovációs Központ

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.