Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A REFLEX4 Nemzetközi Színház Fesztivál beharangozása | fotó: Vargyasi LeventeA háromévente megrendezésre kerülő REFLEX Fesztivál negyedik kiadására idén május 4 - 16. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a rendezvényt bemutató sajtókonferencia 2018. március 28-án zajlott 12 órai kezdettel a színház kávézójában.

 

Az eseményen jelen volt Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád-András polgármester, Bocsárdi László, a Tamási Áron Színház és a REFLEX Fesztivál igazgatója, valamint Pálffy Tibor, a Jókainé Laborfalvi Róza Alapítvány elnöke.


A 2009-ben útjára indított színházi találkozó szervezőinek legfontosabb célkitűzése, hogy egy önazonos, jól átgondolt, értékcentrikus fesztivált hozzanak létre, amely irányt mutat mind a regionális, mind pedig az országos és határon túli színházi ízlésnek.


A negyedik kiadás túlmutat a társadalmi REFLEXiókon, s olyan alkotásokra koncentrál, amelyek a színház magasabb (vagy mélyebb), láthatatlan dimenzióival kommunikálnak, túllépve etnikai, nemzeti, szociális és politikai szférákon. Lesznek olyan előadások, melyek a tradicionális színházi formák élő és jelenidejű megnyilvánulásai, de olyanok is, amelyek az útkeresés vágyából születtek, a klasszikus dramaturgiát meghaladva úgy próbálják megújítani a színházat, hogy annak legősibb elemét, a zenét teszik kísérletük szervező elemévé.


A REFLEX Fesztivál 2009-es indulásakor hiánypótló kezdeményezésnek, felhajtó erőnek számított, amelyet a Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa és a Tamási Áron Színház hármas gazdasági szövetsége tett lehetővé. A negyedik kiadás a 4-es szám bűvölete alatt kiegészült a negyedik gazdasági tartópillérrel: a Jókainé Laborfalvi Róza Alapítványon keresztül a Magyar Kormány olyan összeggel tudja támogatni a rendezvényt, amely nélkül nem jöhetne létre ez a kiadás.


Az idei kiadás válogatása is olyan előadások jelenlétét tartja fontosnak, amelyek REFLEX-szerűen reagálnak a jelenkor történéseire, kihívásaira, feszültségeire, egyfajta pozitív kíváncsisággal néznek szembe korunkkal, és ilyen összefüggésekben fogalmazzák meg a színházat.

 

Sajtóközlemény, fotó: Vargyasi Levente

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.