Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

egy gyumolcsfa HKANagyon sok igénylés futott be a Háromszéki Közösségi Alapítványhoz a meghirdetett programra, többszörösen meghaladva a rendelkezésre álló keretet.

 

Ezért a döntésnél fontos szempontot jelentett az, hogy az adott település hajlandó-e felvállalni a keretszámot meghaladó csemetéket, önrész formájában? Így az alapítvány által biztosított 2000 db. csemeteállomány gyakorlatilag az önrész hozzájárulással 3400-ra bővül, ezzel is több családot részesítve ingyenes őshonos gyümölcsfacsemetében.


Ugyanakkor, tekintettel a befutó pályázatok minőségére és a kérések megalapozottságára, az alapítvány úgy döntött, hogy minden kérelmezőt támogatásban részesít, és a gyümölcsfákat két ütemben biztosítja: idén a nagyszámú kéréseket részesíti előnyben, a többit pedig a jövő évi készletből támogatja. Az eredmények kiközlése folyamatban van, a támogatottak névsora az alapítvány honlapján megtalálható.

Összegezve: őshonos gyümölcsfatámogatásban részesül 2018-ban 9 település, összesen 2087+1400 darab, 2019-ben 12 település, összesen 1630 darab. Ez utóbbi darabszám még változtatható, az aktuális helyzet függvényében.

(HKA hírszolgálat)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.