Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

wolfgangMár csak tíz nap van hátra a május 4-én startoló REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválig, amely a sárga szín bűvöletében mintegy két hétig fog zajlani Sepsiszentgyörgyön.

 


A fesztivál idei kiadása olyan előadásokat lát vendégül, amelyek a színház magasabb (vagy mélyebb), láthatatlan dimenzióival kommunikálnak, túllépve etnikai, nemzeti, szociális és politikai szférákon.

songs of learA REFLEX4 keretén belül lejátszásra kerülő előadásokra a belépőjegyek nagy része elfogyott, viszont a spanyol Juan Manuel Fernández Montoya, „Farruquito” Improvisao című előadására, a németországi TAVASZI ÁLDOZAT bemutatja a She She Pop és édesanyáik című performansz-előadásra, a lengyel Song of the Goat színház Songs of Lear című drámai eseményére, illetve a romániai Piatra Neamț-i Tineretului Színház Wolfgang című Radu Afrim-rendezésére lehet még jegyeket váltani a Központi Jegyirodában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon.

A REFLEX4 nyitóeseménye a flamenco-táncok egyik világhírű képviselőjének, Farruquito-nak az előadása lesz, melynek bemutatója a London Royal Festival Hallban történt, és az azonnali sikert követve világkörüli útra indult Madridba, Barcelonába, Franciaországba és Japánba. Kelet-Európában most először lép fel Farruquito, akinek a családjában a flamenco generációs örökségnek számít.

she she popA She She Pop Európa-szerte ismert és elismert német performansz csoport, amely esztétikájában szívesen használja a popkultúra és egyéb műfajok (szappanopera, valóság show, ponyvaregény) eszköztárait. TAVASZI ÁLDOZAT bemutatja a She She Pop és édesanyáik című performanszuk Sztravinszkij korszakalkotó balettjét ürügyként használva két világszemlélet (tradíció és modernitás) és két generáció (anyák és lányok) képét exponálja ugyanarra a felületre, a közös és markánsan eltérő vonásokat keresve egy újrafogalmazott rítus reményében.

A Song of the Goat színház Songs of Lear című produkcióját háromszor tekinthetik meg a nézők a fesztiválon, viszont már csak a május 6-i előadásra vannak szabad helyek. A társulat egy folyamatosan fejlődő, tréningeken és próbafolyamatokon alapuló laboratóriumként működik, új formákkal, alkotói technikákkal és előadásnyelvezetekkel kísérletezve. Songs of Lear című előadásukban a drámai energia a zene, az erőteljes gesztusrendszer és a költői szöveg szabad találkozásából jön létre.

wolfgangA Piatra Neamț-i Tineretului Színház Wolfgang című előadásának kiindulópontja Natasha Kampusch, egy pincében nyolc éven keresztül fogva tartott lány igaz története, amelyet kibontva Radu Afrim megfogalmazza véleményét a bezártságról, az emberi törékenységről és kiszolgáltatottságról. Yannis Mavristakis szövege a rendező szokatlan látásmódjával találkozva izzó színpadi történés alapanyagává válik, amely a mai társadalomban élő ember határállapotait és őrületét idézi meg.

A helyi színházak előadásai közül az Alice-re és a Lift-re lehet még jegyeket váltani, viszont a Romániai napló. Sepsiszentgyörgy című előadásra már minden jegy elkelt.

RosmersholmA Kolozsvári Állami Magyar Színház Rosmersholm című előadása az elmúlt évad egyik legfontosabb előadása az országban. Andriy Zholdak rendezésében egy rendkívül intenzív színészi játékkal és érzékileg felfokozott vizualitással találkozik a néző. A Rosmersholm helyszíne a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Háza. Az előadásra a jegyek árusítása holnap, április 26-án reggel 9 órakor veszi kezdetét a Központi Jegyirodában, illetve a www.biletmaster.ro weboldalon.

A sepsiszentgyörgyi nézőközönségünk számára autóbuszokat szerveznek Csíkszeredába, melyekre május 3-ig lehet iratkozni Barti Annamáriánál a Központi Jegyirodában, illetve a 0728083336-os telefonszámon. A buszok május 6-án indulnak 16 órakor a sepsiszentgyörgyi volt Bodok Szálló parkolójából, visszafele pedig az előadás közönségtalálkozója után. Az oda-vissza út ára 15 lej.

Bővebb információk a fesztivál programjáról és az előadásokról a www.reflexfest.ro honlapon találhatóak.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.