Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Egy gyümölcsfa a jövő nemzedéknek - HKASikerrel zárult a Háromszéki Közösségi Alapítvány  Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének programja, idén is több ezer őshonos gyümölcsfával gazdagodtak a háromszéki vidéki családok. Egészen pontosan tíz falu kapott összesen 3800 csemetét (Lemhény, Nyújtód, Zabola, Gidófalva, Olasztelek, Miklósvár, Magyarhermány, Haraly, Szitabodza és Zágonbárkány), ebből kétezret ingyen, az alapítvány biztosított az igénylőknek.

 

Ehhez a mennyiséghez több kisebb célszerű igénylés adódott hozzá (pl. útmenti „Testvérkörte sor” Fotos-Martonos között), így az összesen kiosztott csemeték száma kb. 4000. A szétosztást civil szervezetek és a polgármesteri hivatalok segítették. Többféle alma, szilva, körte, birs és meggy fajtából lehetett válogatni, összesen 28 féléből, a legváltozatosabb az alma volt (15 fajta).

 

Az idei program pozitív hozadéka, hogy az ajándékozott mennyiség mellett, minden település vagy egyesület szívesen vállalt önrészt, ha az alapítvány beszerzi és egy tételben eljuttatja a teljes igénylést. Az őshonos gyümölcsfa csemetéket az alapítvány Nagyenyed mellől, Felvincről és Székelyudvarhelyről, megbízható forrásból vásárolja. A csemetéket a közösségi kártya alapból finanszírozta, a közösségi kártyák használatával gyűlt pénzből.

 

A program céljai: visszatelepíteni az őshonos fafajtákat Háromszékre, erősíteni a családi gazdaságokat és népszerűsíteni az egészséges táplálkozást.

 (HKA hírszolgálat)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.