Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Buszos Arany-mozgókiállítás SepsiszentgyörgyönA budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum vándorkiállítása lesz látogatható 2018. május 17. és 19. között Sepsiszentgyörgyön, a központi park fölötti parkolóban, a Kós Károly Iskolaközpont épületével szemben.

 

Arany János születésének 200. évfordulója alkalmából a Petőfi Irodalmi Múzeum buszban rendezett be mozgó tárlatot, amely 2017 júliusától egy éven át járja a magyarországi és határon túli magyarlakta területeket. A buszt a múzeum témában illetékes munkatársai kísérik.

 

 

 

 

Buszos Arany-mozgókiállítás SepsiszentgyörgyönA kiállítás Arany János életművét, életét, költészetének máig ható eleven erejét versek, képek, relikviamásolatok, hang- és filmfelvételek segítségével mutatja be. A fából készült, egyedi installációs elemek nem csupán különleges látványvilágot teremtenek, de segítik a szövegértelmezés, a befogadás folyamatát is (például Ágnes asszony kihajtogatható lepedője, a sejtelmes radványi erdő megjelenítése). A beépített digitális eszközök pedig éppúgy lehetőséget nyújtanak Arany költészetének és pályájának mélyebb megismerésére, mint verseinek élvezetére vagy éppen a szórakoztató játékra. (Megismerhető például Arany kapcsolatrendszere, láthatók életének és kultuszának helyszínei; kipróbálható a Toldi-erőjáték, lehet hallgatni verseket és rappelt Arany-szövegeket is.)

 

Az Arany-busz látogatása ingyenes, és a következő program szerint lehetséges: május 17-én, csütörtökön, 15-től 19 óráig; 18-án, pénteken, 9-től 18 óráig; 19-én, szombaton, 10-től 18 óráig. Egyszerre legfeljebb 20 fős csoportokat fogadnak, a tárlat megtekintéséhez legalább 20 perc szükséges. A kiállítás anyaga gyerekek számára leginkább az általános iskola 7. osztályától kezdve fogadható be.

 

Szervezett csoportok, osztályok jelentkezését, a zökkenőmentes beosztás érdekében (ajánlott ilyen tekintetben a pénteki és szombati nap), 2018. május 16-án 11 óráig várjuk a tárlat erdélyi körútját szervező Bod Péter Megyei Könyvtár titkársági telefonszámán – 0267-351-609 (9 és 15 óra között) –, illetve a biblio [KUKAC] kmkt [PONT] ro email címen, a Tárgy / Subject rovatban feltüntetve „Arany-tárlat”.

 

 

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.