Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

XIII. Perkő Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozó2018. június 9. | Helyszín: Kézdiszentlélek, Perkő

 

A Perkő Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozóra idén június 9-én, a kézdiszentléleki Perkőn kerül sor a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Kézdiszentléleki Polgármesteri Hivatal közös szervezésében.

 

A találkozó célja, hogy lehetőséget teremtsen a székelyföldi gyermek- és ifjúsági néptáncegyütteseknek a bemutatkozásra, kapcsolatteremtésre, hogy ez által a fiatalok megtapasztalhassák a magyar néptáncörökség gazdagságát és sokszínűségét. Az esemény ugyanekkor seregszemleként is szolgál, igyekszik pontos képet mutatni az erdélyi néptáncegyüttesek jelenlegi helyzetéről.


Az egy napos rendezvény gáláján 44 gyermek- és ifjúsági néptánccsoport, néptáncegyüttes mutatkozik be, 6 - 10 perces műsorszámokkal. Az eseményen hét megyéből (Kovászna, Hargita, Maros, Fehér, Brassó, Szeben, Bákó) több mint 1250 táncoslábú bizonyíthatja rátermettségét a nézelődőknek és persze egymásnak is, hiszen a cél többek közt az is, hogy követendő példákat állítsanak és ellessenek egymástól táncbeli és viselkedésbeli fortélyokat.


A Perkő programja a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes – Pöttöm Palkó mesejátékával indul, előadásukat a meghívott néptáncegyüttesek gálája követi. Az előadások alatt (12:00 és 19:00 óra között) a szervezők kicsiknek és nagyoknak egyaránt kézműves foglalkozásokkal és népi játékokkal kedveskednek, amelyek a Guzsalyas Alapítvány, a Bodvaj Egyesület, a Vöröskereszt, a Caritas (Asistenta Sociala) és Péter Kinga vezetésével zajlanak majd.


A nap kiemelt eseménye a 19 órától kezdődő, budapesti Gázsa Zenekar koncertje lesz, amely kellőképpen megalapozza a hangulatot a rendezvény záróakkordjához, a szabadtéri táncházhoz. A rendezvényen a részvétel díjtalan, a szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak.


Táncra fel, Perkőre fel, tizenharmadszorra is!

 

 

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.