Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Kecskeméti színházi projektben vettek részt a szentgyörgyi drámásokAz elmúlt napokban, május 31. és június 5. között zajlott az ÁT-LÉPŐ projekt, amelynek egyik kiemelt célja volt a Kecskemét testvérvárosainak színjátszói számára egy találkozási és szakmai együttműködési felületet létrehozása és egy közös produkció megalkotása. A projektben, a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai mellett kecskeméti, galántai, beregszászi és marosvásárhelyi színházat szerető fiatalok vettek részt.

 

 

A Bethlen Gábor Alap, a Kecskemét megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Agóra Nonprofit Kft. által támogatott és szervezett projekt Kecskemét 650. évfordulója alkalmából, a Nemzeti Összetartozás Napjához és a hagyományos Színjátszó Maratonhoz kötődött. A közel húsz fiatal, a szakmai munkán és a próbákon túl megismerkedhetett a város nevezetességeivel, bepillanthattak a Katona József Színház életébe valamint a Drámapedagógiai és a Színjátszó Műhely munkájába.

 

A június 4-én, Kecskemét főterén bemutatott, Sárosi Gábor által rendezett produkcióban Sütő Andrástól, Kovács András Pétertől, Farkas Árpádtól, Vári Fábián Lászlótól, Buda Ferenctől és Pintér Lajostól hangzottak el művek.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.