Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Nepi mestersegek Haromszeken Erdovideken2018. június 14. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

 

Kovászna Megye Tanácsa és a Kovászna Megyei Művelődési Központ támogatásával 2013-ban értékfelmérő program kezdődött, amelynek célja Háromszék és Erdővidék népimesterségeinek és kézműves hagyományainak számbavétele volt. A Hagyományos népi mesterségek Háromszéken és Erdővidéken című 370 oldalas kötet ebből a merítésből 30 foglalkozásformát mutat be. A feldolgozott témák a hagyományos alapanyagot, tudást, technológiát, eljárásokat hasznosító házimunkákat, a háziipar és a kisipar különböző formáit, valamint a komplex mesterségeket mutatják be az olvasóknak.

Dr. Kinda István néprajzkutatónak, a Székely Nemzeti Múzeum főmuzeológusának könyvbemutatójára 2018. június 14-én (csütörtökön), 18:00 órától kerül sor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében.

Az eseményen köszöntőt mondnak Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke és Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ igazgatója. A kötetet dr. Pozsony Ferenc egyetemi tanár, akadémikus méltatja, továbbá Dr. Kinda István, a könyv szerzője és Gál József zabolai kerekesmester tartanak bemutatót.

 Az eseményre a beleépés díjtalan, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

Bővebben a Kovászna Megyei Művelődési Központ honlapján.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.