Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Counterbody foto Alina UsureluJúnius 20-22. között Sepsiszentgyörgyön tart vendégjátékot, tánc- és vizuális művészeti workshopot illetve rövidfilmvetítést a Tangaj Dance alkotócsoport. A projektet a Román Nemzeti Kulturális Alap, a workshop keretében történő filmvetítésket a Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztivál támogatja. A Háromszék Táncstúdióban zajló programokon ingyenes a részvétel.

 

 

Program
Június 20., szerda

17:00 – 21:00  – Hipertestek – táncworkshop Simona Deaconescu koreográfus vezetésével

 

Június 21., csütörtök
16:00 – 19:00  – Hipertestek – táncworkshop Simona Deaconescu koreográfus vezetésével
19:30 – 20:30 – Remixand Zone: Tánc és Filmművészet – mesterkurzus Simona Deaconescu vezetésével
20:30 - 21:30 – Bucharest International Dance Film Festival On Tour: The Age of The Strange – rövidfilm vetítés

 

Június 22. , péntek
19:00 – 19:40 – COUNTERBODY – a Tangaj Dance előadása
20:00 – 20:40 – A test digitális meghosszabítása – médiaművészeti workshop Cătălin Crețu vezetésével


A programok helyszíne a Háromszék Táncstúdió.

 

Simona DeaconescuHipertestek – táncworkhsop Simona Deaconescu vezetésével
A hipertest képes több, egymástól különböző identitást produkálni egyetlen testen belül egy párhuzamos valóságot létrehozva, amelyben a sebesség és a gravitáció eredeti funkciói módosulnak eddig rejtve maradt, új érzékelési formákat felszínre hozva. Simona Deaconescu a workshop első felében a sablonos, rutinszerű mozdulatok tudatos levetkőzését célozza meg, eljutva a „csupasz test” állapotához. A következő szakaszban az izmok és a végtagok dinamikájának erősítése a cél, ezen keresztül pedig olyan technikák elsajátítása, melyek a gravitációs erő ellenében „dolgoznak”, így elérve a sebesség tudatos manipulációját és a test térfogatának tudatosítását. A workhsop záró részében a testet, mint „alkotó gépezetet” tapasztalhatják meg a résztvevők olyan gyakorlatok révén, melyek a hangot, a képet és a szöveget integrálják egy érzéki-absztrakt állapot elérésére.


Simona Deaconescu koreográfus, rendező, a Bukaresti Nemzetközi Táncfilm Fesztivál művészeti vezetője. A Tangaj Dance alkotócsoport egyik alapítótagja.

 

táncworkshopJelentkezés
A workshopra olyan érdeklődők jelentkezését várjuk, akik betöltötték a 16 évet és a tánc, előadóművészet, színészet illetve egyéb mozgással foglalkozó területeken folytatják tanulmányaikat vagy tevékenykednek.
Jelentkezni az benedek [PONT] agnes [KUKAC] m-studio [PONT] ro e-mail címen lehet június 17-ig. A jelentkezésben kérjük feltüntetni a résztvevő nevét, életkorát, telefonszámát valamint néhány mondatban ismertetni tevékenységi területét.

 

Remixand Zone – tánc és filmművészet
A mesterkurzus célja bemutatni és megérteni a táncfilm műfajának sajátosságait, létrehozásánák kontextusát, érintve a következő szempontokat: a táncfilm tárgya, főbb témakörei, filmezési és operatőri sajátosságok és technikák („a kamera koreográfiája”), a mozgás dramaturgiája, a ritmus problémája a montázsban, a test és a tér összefüggéseinek kérdései, forgatókönyvírás és storyboard, nemzetközi kurátori trendek, finanszírozási és forgalmazási lehetőségek. A mesterkurzus vezetője Simona Deaconescu.

 

CounterbodyCounterbody – a Tangaj Dance előadása
A Tangaj Dance független alkotócsoport 2013-ban jött létre Bukarestben. A társulat változatos művészeti tevékenységet folytat, melyet az állandó innováció és interdiszciplinaritás jellemez.


A Counterbody egy táncot, installációt és zenét szervesen ötvöző előadás, melynek minden eleme egy folyamatos mozgásban lévő, egymással felcserélhető és párhuzamosan futó részecskeként működik. A produkciót létrehozó nyolc előadó egy folyékony, összefüggő, ugyanakkor fragmentált testet hoz létre, mely a koreográfia fő irányvonalát adja. Az előadás tétje nem kevesebb, mint megmutatni az észlelés és érzékelés határait – érvényes filozófiai és tudományos szempontok alapján –, kísérletet tenni a bemutatott realitás megértésére és befogadására.


Az előadás koreográfusa Simona Deaconescu, dramaturg és kurátori asszisztens Olivia Nițis, vizuális kompozíció Ciprian Ciuclea, light design Alexandros Raptis, zeneszerző Cătălin Crețu. Előadják: Alexandra Bălășoiu, Andreea Belu, Corina Mitrovici, Denis Bolborea, George Alexandru Pleșca, Georgeta Corca, Marian “Franke” Octavian, Simona Dabija.

 

A test digitális meghosszabítása – médiaművészeti workshop Cătălin Crețu vezetésével

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom