Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Bíróné pusztája - Sepsiszentgyörgy, 2018Sepsiszengyörgy Polgármesteri Hivatala és a Szemerja-Görgő Egyesített Közbirtokosság figyelmeztetni kívánja a város környékén található erdőket járó, kiránduló, gombászó személyeket, hogy ajánlott fokozottan körültekintőnek lenni, hogy elkerüljék az ott élő medvékkel való találkozást.

 

 

Medveészlelések | A térképet a BBTE. Környezettudományi szak hallgatoi készítették„A közbirtokossághoz érkezett bejelentések szerint, a környező erdőkben élő medvék a közel eső lakott területek környékére és piknikezésre kijelölt helyekre is bemerészkedhetnek. Ezért a kirándulóknak ajánlott fokozottan körültekintőnek lenniük.” – hívja fel a figyelmet Csákány László, a Szemerja-Görgő Egyesített Közbirtokosság elnöke.

 

A közbirtokosság tanácsait figyelembe véve, az erdőkben nem ajánlatos egyedül sétálni vagy gombászni, és tanácsos hangosan, zajt csapva közlekedni, így elkerülhető a medvével való találkozás.
A Sepsiszentgyörgy környéki erdőkben egy kétbocsos anyamedve és egy egyedülálló példány jelenlétéről van tudomása a közbirtokosságnak.

 

*A térképen jelölt helyeken láthatóak azok a helyszínek, ahol az elmúlt 30 napban medvével találkoztak, illetve a medve jelenlétére utaló nyomokat találtak. (A térképet a BBTE. Környezettudományi szak hallgatoi készítették).

 

(A Polgármesteri Hivatal közleménye.)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.